Chenin Blanc on erittäin monipuolinen vaalea rypälelajike. Siitä valmistetaan raikkaita ja kuivia pöytäviinejä, kevyitä kuohuviinejä, makeita jälkiruokaviinejä ja jopa brändiä. Chenin Blanc vaatii pitkän kasvukauden, jonka vuoksi se viihtyy myös lämpimillä alueilla. Rypäle on kotoisin Anjousta Loiren alueelta Ranskasta.
Ranskan lisäksi Chenin Blanc –rypälettä viljellään Chilessä, Argentiinassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Etelä-Afrikassa Chenin Blanc on viljellyin vaalea rypälelajike ja Kaliforniassa kolmanneksi viljellyin vaalea rypälelajike. Uuden Maailman viineissä Chenin Blanc on usein sekoitteena tuomassa viiniin hapokkuutta.
Chenin Blanc on erittäin hapokas lajike, jonka vuoksi siitä tehdyt viinit myös ikääntyvät erittäin hyvin. Nuorien viinien tyypillisiä aromeja ovat vihreät omenat sekä sitrus. Ikääntyessään viineihin kehittyy hunajan, persikan ja marsipaanin aromeja.
Nämä viinit on valmistettu Chenin Blanc -rypäleestä tai se on yksi viiniin käytetyistä rypäleistä.