Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Rypäle on kotoisin Loiren ja Gironden alueilta Ranskasta. Se ei ole ehkä viljellyin valkoinen lajike, mutta hyvin suosittu ja sitä tavataankin eri puolilla maailmaa. Sauvignon Blanc on rypäleenä pieni ja haalean vihreä. Se kypsyy myöhään ja on melko satoisa. Se viihtyy parhaiten viileillä alueilla.

Ranskassa ennen kaikkea Sancerre, Pouilly-Fumé ja Bordeaux suosivat Sauvignon Blanc -rypälettä. Viimeksi mainitussa sitä sekoitetaan usein Sémillon-rypäleeseen. Ranskan lisäksi erinomaisia Sauvignon Blanc -viinejä valmistetaan Uudessa-Seelannissa Marlborough’ssa, missä ne ovatkin haastaneet ranskalaiset viinit. Myös Friulin alueella Italiassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa viljellään paljon Sauvignon Blancia.

Sauvignon Blanc -rypäleet ovat aromikkaita, uutospitoisia ja hapokkaita. Sauvignon Blanc -viinit ovat kuivia ja raikkaita ja ne ovat parhaimmillaan 1–3-vuotiaina. Viinien väri on yleensä kalpean sitruunankeltainen. Maussa ja tuoksussa tuntuu selja, nokkonen, karviainen ja mustaherukanlehti. Viinistä voi löytää myös yrttien, raparperin ja vastaleikatun ruohon aromeja.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!