Rocca di Montemassi Sangiovese

Rocca di Montemassi Sangiovese

“Vastuullinen viinintuottaja”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

37,98 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Pasta
Pataruoat
Pizzat ja piirakat
Porsas

Rypäle

Väri

Syvä tummanpunainen

Tuoksu

Kypsän kirsikkainen, marjainen, tummasuklainen

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, mustikkainen, hennon havuinen, kevyen nahkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
300
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
n. 37 €
Litrahinta:
12,66 €
Alkon tuotekoodi:
932148
EAN:
8002235001274
Sokeripitoisuus:
2,00 g/l
Pulloja / laatikko:
4 kpl
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä

Rocca di Montemassi

Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin matalilla kukkuloilla Etelä-Toscanassa Maremman alueella. Viinitarhat sijaitsevat kukkuloiden länsipuolella, kasvaen Välimerelle päin. Alueella vallitsee mikroilmasto, joka on hyvin suotuisa viininviljelyyn mm. suurien yö ja päivä lämpötilavaihtelujen vuoksi. Maaperä on vahvasti mineraalinen ja sekoitus hiekkaa, kalkkipitoista savea, lietemaata sekä kalkkikiveä. Suurin osa viinitarhoista on yli 15 vuotta vanhoja ja pääosa viljellyistä rypäleistä ovan Sangiovesea ja Vermentinoa, jotka ovat Maremman päälajikkeet. Tämän lisäksi tuottaja viljelee Syrah, Viognier, Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon rypälelajikkeita. Tuottajan viinivalikomaan kuuluvat valkoiset vermentinot, rosee viinit, ja Sangiovese pohjaiset punaviinit sekä supertoscanalaiset sekoitusviinit.

Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainoa omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on paikallinen kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymävaiheessa täysin luomutuotantoon.

Rocca di Montemassilla on Equalitas -sertikaatti, jonka mm. TSC (The Sustainabiliy Consortium) ja Alko ovat hyväksyneet viralliseksi kestävän kehityksen ohjelmaksi. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia. Lue lisää: www.equalitas.it/en/

Välimeren rannikolla, Rocca Stradan kunnassa sijaitseva Rocca di Montemassin viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1999. Viinitilan tarhat on istutettu Montemassin kukkuloille, jotka tarjoavat erinomaiset edellytykset Sangiovesen sekä kansainvälisesti tunnettujen lajikkeiden, kuten Cabernet Sauvignonin, Cabernet Francin ja Merlotin tuotantoon.

roccadimontemassi.it/

Alko verkkokauppalinkki