Rocca Di Montemassi Syrosa

“Laadukas viini myös vegaaneille”

Hinta Alkossa

15,90 €

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen
Kana, Kalkkuna
Pizzat ja piirakat
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Hento vaaleanpunainen

Tuoksu

Laventelia, punamarjainen, mandariinia

Maku

Kuiva, keskihapokas, punamarjainen, sitruksinen, hedelmäinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Maremma Toscana DOC
Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
15-16 €
Litrahinta:
21,07 €
Alkon tuotekoodi:
931707
EAN:
8002235029162
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

James Suckling - 91 p (Syrosa 2018)

Berliner Wein Trophy - HOPEAA

Concours Mondial de Bruxelles - HOPEAA

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Roccastradan alueella Maremmassa, Toscanassa. Kun rypäleet on kerätty, ne puristetaan hellävaraisesti ja rypälemehu käytetään terästankeissa matalassa lämpötilassa 15-18 ateessa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään hiivan päällä noin 5 kuukautta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii aperitiiviksi sekä erityisesti raa'an kalan kanssa, kuten lohi-tai tonnikala tartar tai sushi. Tämän lisäksi viini toimii myös paistetun kalan ja valkoisen lihan kumppanina.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmilaan viilennettynä 14-16 asteiseksi.

Rocca di Montemassi

Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin matalilla kukkuloilla Etelä-Toskanassa Maremman alueella. Viinitarhat sijaitsevat kukkuloiden länsipuolella, kasvaen Välimerelle päin. Alueella vallitsee mikroilmasto, joka on hyvin suotuisa viininviljelyyn mm. suurien yö ja päivä lämpötilavaihtelujen vuoksi. Maaperä on vahvasti mineraalinen ja sekoitus hiekkaa, kalkkipitoista savea, lietemaata sekä kalkkikiveä. Suurin osa viinitarhoista on yli 15 vuotta vanhoja ja pääosa viljellyistä rypäleistä ovan Sangiovesea ja Vermentinoa, jotka ovat Maremman päälajikkeet. Tämän lisäksi tuottaja viljelee Syrah, Viognier, Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon rypälelajikkeita. Tuottajan viinivalikomaan kuuluvat valkoiset vermentinot, rosee viinit, ja Sangiovese pohjaiset punaviinit sekä super toskanalaiset sekoitusviinit.

Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainut omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymävaiheessa täysin orgaaniseen tuotantoon.

Rocca di Montemassilla on Equalitas -sertikaatti, jonka mm. TSC (The Sustainabiliy Consortium) ja Alko ovat hyväksyneet viralliseksi kestävän kehityksen ohjelmaksi. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. Viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia. Lue lisää: www.equalitas.it/en/

Välimeren rannikolla, Rocca Stradan kunnassa sijaitseva Rocca di Montemassin viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1999. Viinitilan tarhat on istutettu Montemassin kukkuloille, jotka tarjoavat erinomaiset edellytykset Sangiovesen sekä kansainvälisesti tunnettujen lajikkeiden, kuten Cabernet Sauvignonin, Cabernet Francin ja Merlotin tuotantoon.

roccadimontemassi.it/

Alko verkkokauppalinkki