Sandeman Old Invalid Port portviini.
Porto, Portugali

Sandeman Old Invalid Port

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
20,98 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Jälkiruoka Nautiskelujuoma Suklaa
Rypäle
Tinta Roriz, Touriga Nacional
Väri
Tummanpunainen
Tuoksu
Runsas, hedelmäinen, tumman marjainen, mausteinen
Maku
Makea, kirsikkainen, karhunvatukkainen, kevyen neilikkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Alue
Porto
Tuottaja
Sogrape Vinhos de Portugal
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 19,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Porto
Litrahinta
24,37 €/l
Alkon tuotekoodi
003211
EAN
5601083001462
SKU
605012
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Makea
Sokeripitoisuus 100 g/l

Sandeman Old Invalid Port | Hyvällä portviinillä on nimi: Sandeman.

Sandeman Old Invalid Port on peräisin tulisen rubiininpunaisista portviineistä, jotka George Sandeman alun perin pakkasi laivaan ja lähetti maailmalle vuonna 1790. Sandeman Old Invalid tehdään edelleen perinteisesti runsaaksi ja ryhdikkääksi, mutta sen maussa on erityistä syvyyttä ja hienovaraisuutta, joka saavutetaan asiantuntevalla sekoittamisen taidolla Sandemanin suuresta ja monipuolisesta valikoimasta.

Viininvalmistus

Sandeman Old Invalid Port valmistetaan perinteisellä portviinimenetelmällä. Rypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen niistä poistetaan karat ja ne puristetaan hellävaroen mehuksi. Rypälemehu käytetään viiniksi kuorien kanssa, jolloin saadaan voimakas maku ja aromit viiniin mukaan. Kun viini on saavuttanut halutun täyteläisyyden ja makeustason viinintekijä lisää rypäleviiniä joukkoon, jolloin käyminen loppuu. Käymisen jälkeen viini pidetään Dourossa seuraavan kevään ajan, jonka jälkeen se viedään V.N.Gaiaan, Sandemanin vuosisatoja vanhoihin varastoihin kypsymään tammitynnyreihin, kuten portviinin valmistusperinteessä vaaditaan. Viinitiimi maistaa ja analysoi viinejä vuosien varrella, ja tekee kaikki tarvittavat korjaukset sekä valmistelee lopullisen sekoituksen Sandeman Porto Old Invalidin tyylin ja luonteen säilyttämiseksi. Valitut viinit ovat yleensä 2–5-vuotiaita, minkä ansiosta on mahdollista saada tuoretta ja nuorta viiniä, jonka keski-ikä on 3 vuotta. Lopullinen seos suodatetaan ja kylmä stabiloidaan ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Suosittelemme tätä monikäyttöistä portviiniä voimakkaiden sinihomejuustojen sekä suklaa- ja hedelmäjälkiruokien seurana. Talvella Old Invalid Port on erinomainen osa hyvää jouluglögiä sekä lämmittävä juoma sellaisenaan.

Viini on valmista nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 18-20 asteiseksi. Viini säilyy avattuna noin neljä viikkoa.

Sandeman

Sandemanin viinitalon perusti Lontooseen vuonna 1790 kunnianhimoinen nuorimies George Sandeman, skotti alkuperältään. Kolmensadan punnan lainalla, hän osti ensimmäisen viinikellarinsa ja alkoi tuomaan Portviiniä ja sherryjä. Viisi vuotta myöhemmin, hän perusti agentuurin Cadiziin Espanjaan ja vuonna 1811 hän osti viinikellarin V.N. Gaiasta Portugalista. Liiketoiminta kukoisti ja jo1800-luvun alussa ja Sandemanin viinejä laivattiin eri maihin Eurooppaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan, Aasian ja aina Uuteen-Seelantiin asti.

1800-luvun lopussa brändi oli vielä suhteellisen tuntematon käsite, mutta Sandeman halusi antaa asiakkailleen takuun laadusta, joten 1880-luvulla Sandemanista tuli ensimmäinen portviinitalo, joka laittoi etiketin ja nimensä viinipulloihin. Tavaramerkiksi Sandeman rekisteröitiin 1877, ja se onkiin yksi maailman vanhimpia tavaramerkkejä. Ensimmäinen agentti nimettiin vuonna 1903 ja vuoteen 1914 mennessä Sandeman brändillä oli agentit kaikkialla maailmassa.

Sandemanin tunnetuin ikoni "Don" syntyi vuonna 1928, kun skotti George Massiot Brown piirsi yhtiölle julisteen, jossa on tummanpuhuva portugalilaisen opiskelijan silhuetti pukeutuneena mustaan viittaan ja lierihattuun pitäen kädessään rubiininpunaista portviinilasia. Koska tuohon aikaan julistesuunnittelun kuumimmat nimet olivat ranskalaisia, halusi Brown piilottaa skottilaisuutensa ja signeerasi julisteen nimellä G. Massiot. Donista tuli kuitenkin menestys ja aivan ensimmäinen ikoniksi noussut viinilogo maailmassa. Don edustaa yhä tänäkin päivänä Sandeman viinien salaperäistä ja sensuellia luonnetta.

Tänä päivänä Sandeman on yksi tunnetuimmista sherryn ja portviinin valmistajista ja toimii sekä Espanjan Jerezissä että Portugalin Oportossa. Yrityksen johdossa on George Sandeman, seitsemännessä polvessa.

http://www.sandeman.eu/

Tutustu tuottajaan ja Portugaliin viinimaana:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!