Sandeman Old Invalid Port

“Suklaan ja juustojen seuraan.”

Hinta Alkossa

17,99 €

Ruokasuositukset

Juustot
Jälkiruoka
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Tummanpunainen

Tuoksu

Runsas, hedelmäinen, tumman marjainen

Maku

Makea, täyteläinen, kirsikkainen, tumman marjainen, mausteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
19,50 %
Hintaryhmä:
17-18 €
Litrahinta:
23,85 €
Alkon tuotekoodi:
003211
EAN:
5601083001462
Sokeripitoisuus:
100,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Makea

Reseptit

Hyvällä portviinillä on nimi: Sandeman.

Sandeman Old Invalid Port on Ruby-tyyppinen portviini ja väriltään tummanpunaista. Suosittelemme tätä monikäyttöistä portviiniä voimakkaiden sinihomejuustojen sekä suklaa- ja hedelmäjälkiruokien seurana. Talvella Old Invalid Port on erinomainen osa hyvää jouluglögiä sekä lämmittävä juoma sellaisenaan.

Sandemanin viinietiketin hahmo, portugalilaisen opiskelijan mustaan viittaan ja lierihattuun pukeutunut "Don" on yksi maailman ensimmäisistä tavaramerkeistä. Tunnuksen on piirtänyt George Massiot Brown vuonna 1928.Vastaavaan asuun pukeutuneita nuoria voi nähdä vielä tänäkin päivänä Portugalin yliopistojen kampuksilla valmistujaisjuhlien aikaan. (Lue lisää Old Invalid- nimen alkuperästä Viinilehden blogista: https://viinilehti.fi/blogi/portviinia-ja-juustoa-paarynoille/)

Portviinien historia on lujassa siteessä Iso-Britanniaan. 8-vuotinen sota Ranskaa vastaan 1678 sulki ranskalaiset viinit Englannin markkinoilta. Korvaavia viinejä, mm. portviiniä, tuotiin Portugalista. Sen aikaiset portugalilaiset viinit olivat hieman makeita ja melko karvaita. Alkupotkun väkevöidylle portviinille antoi Lamegon apotti jo varhais-keskiajalla, joka paranteli viininsä brandyllä, mutta vasta englantilaisten myötä käytäntö vakiintui ja kaupallinen portviini syntyi. Aluksi portviinit vahvennettiin vasta käymisen jälkeen, mutta v. 1730 brandyn lisäämiseen siirryttiin jo käymisen aikana. Tällöin käyminen keskeytyi ja riittävä jäännössokeripitoisuus saatiin valmiiseen portviiniin.

Portviinityylejä on useita erilaisia, joista tunnetuimmat ovat Ruby, Tawny, Tawny ikämerkinnällä, Late Bottled Vintage Port ja Vintage Port. Useimpien talojen lippulaivat ovat Single Quinta Vintage Port -viinejä eli yhden tietyn viinitarhan rypäleistä valmistettuja vuosikerrallisia portviinejä.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös