Hinta Alkossa
54,98 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Jälkiruoka Suklaa
Rypäle
Tinta Roriz, Touriga Nacional
Väri
Meripihkanruskea
Tuoksu
Runsas, jossa kuivattuja hedelmiä, pähkinää, mausteisuutta
Maku
Makea, kuivatun aprikoosinen, mausteinen, pähkinäinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Tuottaja
Sandeman
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 20 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Porto
Hintaryhmä
0
Litrahinta
73,31 €/l
Alkon tuotekoodi
937757
EAN
5601083001639
SKU
605014
Korkkityyppi
Muu
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Makea
Sokeripitoisuus 115 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen

Sandeman 20 Years Old Tawny Port - erinomainen jälkiruokaportviini

Tämä kaksi vuosikymmentä kypsynyt tumman meripihkan värinen Tawny on osoitus Sandemanin portviinitalon pitkistä perinteistä ja ammattitaidosta. Sen aromimaailmasta löytyy kerroksittain hienostuneita makuja kuten kuivattuja hedelmiä, mausteita ja vaniljaa. Lasikorkilla suljettu pullo säilyy avattuna noin kuukauden.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti jälkiruokien seuraksi, kuten kuivatuttujen hedelmien, pähkinäisten leivonnaisien ja suklaan kanssa, tai ihan sellaisenaan nautiskeltavaksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta säilyy hyvin, myös avattuna noin kuukauden. Tarjoile viini hieman viilennettynä 16-18 asteisena.

Sandeman

Sandemanin viinitalon perusti Lontooseen vuonna 1790 kunnianhimoinen nuorimies George Sandeman, skotti alkuperältään. Kolmensadan punnan lainalla, hän osti ensimmäisen viinikellarinsa ja alkoi tuomaan Portviiniä ja sherryjä. Viisi vuotta myöhemmin, hän perusti agentuurin Cadiziin Espanjaan ja vuonna 1811 hän osti viinikellarin V.N. Gaiasta Portugalista. Liiketoiminta kukoisti ja jo1800-luvun alussa ja Sandemanin viinejä laivattiin eri maihin Eurooppaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan, Aasian ja aina Uuteen-Seelantiin asti.

1800-luvun lopussa brändi oli vielä suhteellisen tuntematon käsite, mutta Sandeman halusi antaa asiakkailleen takuun laadusta, joten 1880-luvulla Sandemanista tuli ensimmäinen portviinitalo, joka laittoi etiketin ja nimensä viinipulloihin. Tavaramerkiksi Sandeman rekisteröitiin 1877, ja se onkiin yksi maailman vanhimpia tavaramerkkejä. Ensimmäinen agentti nimettiin vuonna 1903 ja vuoteen 1914 mennessä Sandeman brändillä oli agentit kaikkialla maailmassa.

Sandemanin tunnetuin ikoni "Don" syntyi vuonna 1928, kun skotti George Massiot Brown piirsi yhtiölle julisteen, jossa on tummanpuhuva portugalilaisen opiskelijan silhuetti pukeutuneena mustaan viittaan ja lierihattuun pitäen kädessään rubiininpunaista portviinilasia. Koska tuohon aikaan julistesuunnittelun kuumimmat nimet olivat ranskalaisia, halusi Brown piilottaa skottilaisuutensa ja signeerasi julisteen nimellä G. Massiot. Donista tuli kuitenkin menestys ja aivan ensimmäinen ikoniksi noussut viinilogo maailmassa. Don edustaa yhä tänäkin päivänä Sandeman viinien salaperäistä ja sensuellia luonnetta.

Tänä päivänä Sandeman on yksi tunnetuimmista sherryn ja portviinin valmistajista ja toimii sekä Espanjan Jerezissä että Portugalin Oportossa. Yrityksen johdossa on George Sandeman, seitsemännessä polvessa.

http://www.sandeman.eu/

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!