Hinta Alkossa
35,90 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Jälkiruoka Suklaa
Rypäle
Tinta Roriz, Touriga Nacional
Väri
Tiilenpunainen
Tuoksu
Runsas, intensiivinen, marjaisa, mansikkainen
Maku
Makea, taatelinen, kuivatun aprikoosinen, tumman kirsikkainen, kaakaoinen, pähkinäinen, hennon nahkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Alue
DOC Porto
Tuottaja
Sandeman
Vuosikerta
1999
Varmista asiakaspalvelustamme *
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 20 %
Laatuluokitus
DOC Porto
Hintaryhmä
0
Litrahinta
47,73 €/l
Alkon tuotekoodi
350227
EAN
5601083001707
SKU
607177
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Makea
Sokeripitoisuus 102 g/l
Täyteläisyysaste
Erittäin täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Sandeman Porto Vau Vintage 1999 - poikkeuksellinen vuosikertaportviini

Sandeman Porto Vau Vintage 1999 on poikkeuksellisen laadukas vuosikertaportviini. Se on tyyliltään moderni ja se sopii hyvin suklaisten jälkiruokien seuraan. Nimensä tämä laatuportviini saa Quinta do Vau -viinitarhan mukaan, josta osa viinin rypäleistä poimitaan.

Viini on saatavilla Alkosta elokuusta joulukuuhun 2020.

Viininvalmistus

Rypleet Sandeman Porto Vau Vintage 1999 -portviiniin poimitaan käsin ja niistä valmistetaan portviini perinteisin portviinimenetelmin. Vain parhaat viinit valitaan lopulliseen sekoitteeseen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Sandeman Porto Vau Vintage 1999 on erinomainen valinta täyteläisille suklaajälkiruuille sekä esimerkiksi punaisista marjoista valmistetuille tortuille. Kokeile myös intensiivisten, kermaisten juustojen kanssa.

Jos Sandeman Porto Vau Vintage 1999 -portviiniä varastoi enemmän kuin viisi vuotta, viini saattaa tarvita dekantointia. Tätä varten pidä pulloa pystyasennossa vähintään 24 tuntia. Avaa pullo ja kaada varovasti dekanteriin niin, ettei sakkaa pääse joukkoon.

Tarjoile 16-18-asteisena. Avattuna Sandeman Porto Vau Vintage 1999 tulisi nauttia 2-3 päivän sisällä.

Sandeman -portviinitalo

Sandemanin viinitalon perusti Lontooseen vuonna 1790 kunnianhimoinen nuorimies George Sandeman, skotti alkuperältään. Kolmensadan punnan lainalla, hän osti ensimmäisen viinikellarinsa ja alkoi tuomaan Portviiniä ja sherryjä. Viisi vuotta myöhemmin, hän perusti agentuurin Cadiziin Espanjaan ja vuonna 1811 hän osti viinikellarin V.N. Gaiasta Portugalista. Liiketoiminta kukoisti ja jo1800-luvun alussa ja Sandemanin viinejä laivattiin eri maihin Eurooppaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan, Aasian ja aina Uuteen-Seelantiin asti.

1800-luvun lopussa brändi oli vielä suhteellisen tuntematon käsite, mutta Sandeman halusi antaa asiakkailleen takuun laadusta, joten 1880-luvulla Sandemanista tuli ensimmäinen portviinitalo, joka laittoi etiketin ja nimensä viinipulloihin. Tavaramerkiksi Sandeman rekisteröitiin 1877, ja se onkiin yksi maailman vanhimpia tavaramerkkejä. Ensimmäinen agentti nimettiin vuonna 1903 ja vuoteen 1914 mennessä Sandeman brändillä oli agentit kaikkialla maailmassa.

Sandemanin tunnetuin ikoni "Don" syntyi vuonna 1928, kun skotti George Massiot Brown piirsi yhtiölle julisteen, jossa on tummanpuhuva portugalilaisen opiskelijan silhuetti pukeutuneena mustaan viittaan ja lierihattuun pitäen kädessään rubiininpunaista portviinilasia. Koska tuohon aikaan julistesuunnittelun kuumimmat nimet olivat ranskalaisia, halusi Brown piilottaa skottilaisuutensa ja signeerasi julisteen nimellä G. Massiot. Donista tuli kuitenkin menestys ja aivan ensimmäinen ikoniksi noussut viinilogo maailmassa. Don edustaa yhä tänäkin päivänä Sandeman viinien salaperäistä ja sensuellia luonnetta.

Tänä päivänä Sandeman on yksi tunnetuimmista sherryn ja portviinin valmistajista ja toimii sekä Espanjan Jerezissä että Portugalin Oportossa. Yrityksen johdossa on George Sandeman, seitsemännessä polvessa.

http://www.sandeman.eu/

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!