Hinta Alkossa
5,98 €
Ruokasuositukset Kana, Kalkkuna Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu
Rypäle
Chardonnay
Väri
Vaalean oljenkeltainen
Tuoksu
Hedelmäinen, omenainen, sitruunainen
Maku
Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaomenainen, mantelinen, kevyen yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vina Santa Helena
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 50 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Kartonkitölkki
Hintaryhmä
0
Litrahinta
11,96 €/l
Alkon tuotekoodi
517276
EAN
7804300149925
SKU
607142
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viinistä

Santa Helena Chardonnay on raikas, hedelmäinen ja helposti lähestyttävä chileläisviini. 

Puolen litran kartonkitetra on mitä mahtavin viinipakkaus piknikille tai kesätapahtumiin ja sopii mainiosti myös ruoanlaittoviiniksi. Pakkausvalinta on ympäristöteko, sillä Alkon vuonna 2018 teettämän tutkimuksen mukaan kartonkitölkillä on hanapakkauksen jälkeen pienimmät päästöt sekä ilmastovaikutukset (hanpakkauksilla hiilijalanjälki on 70 g CO2e/l ja kartonkitölkeillä 85 g CO2e/l).

Tuote on saatavana on myös 75 cl kevytlasipullossa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Erinomainen yleisviini kalaruokien kumppaniksi sekä kana- ja kasvisruokien kanssa. Viini sopii hyvin myös buffetpöytään monipuolisuutensa ansiosta. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi. Kätevissä 50 cl kartonkitölkeissä oleva Santa Helena Chardonnay -valkoviini sopii myös hienosti  suomalaiseen grillikesään niin makumaailmansa kuin ekologisen ja kevyen pakkauksensa ansiosta.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

 

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!