Santa Helena Chardonnay 50cl

“Kätevä puolen litran pakkaus”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

5,97 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Pasta
Salaatit ja kasvisruoat
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Vaalean oljenkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, omenainen, sitruunainen

Maku

Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaomenainen, mantelinen, kevyen yrttinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Central Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
50
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
5-6 €
Litrahinta:
11,94 €
Alkon tuotekoodi:
517276
EAN:
7804300149925
Sokeripitoisuus:
3,00 g/l
Korkkityyppi:
Muu
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

KULTAA - Concours Modial de Bruxelles 2019 (2018 vuosikerta)

Viinistä

Rypäleet Santa Helena Chardonnay viiniin kasvavat Chile Keskuslaaksossa Välimerellisessä ilmastossa. Viini on raikas, hedelmäinen ja helposti lähestyttävä.

Mitä mahtavin viinipakkaus piknikille tai kesätapahtumiin. Sopii hyvin myös ruoanlaittoviiniksi. Tuote on saatavana on myös 75 cl kevytlasipullossa ja 3 litran hanapakkauksessa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Erinomainen yleisviini kalaruokien kumppaniksi sekä kana- ja kasvisruokien kanssa. Viini sopii hyvin myös buffetpöytään monipuolisuutensa ansiosta. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Alko verkkokauppalinkki