Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Pasta ja pizza
Rypäle
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah/Shiraz
Maku
Keskitäyteläinen, marjainen, mansikkainen, pehmeä
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vinã Santa Helena
Saatavuus
Päivittäistavarakaupat
Pullokoko 50 cl
Alkoholia 5,5 %
Pakkaustyyppi
Kartonkitölkki
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
SKU
606216
Korkkityyppi
Kierrekorkki

Santa Helena Red Blend 5,5%

Santa Helena tuo ensimmäisenä viinibrändinä päivittäistavarakauppaan viinipohjaiset alkoholijuomat 50 cl:n kartonkitetrassa. Santa Helena Red Blend 5,5 % on kolmen rypäleen sekoitus (Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah), joka on valmistettu ainoastaan punaviinistä, josta alkoholi on osittain poistettu. Tuotteeseen ei ole lisätty vettä tai keinotekoisia aromeja. Sokeria on 15 grammaa litrassa. Juoman väri on kauniin rubiininpunainen ja syvässä tuoksussa on mansikkaa, kukkaisuutta, tammea ja vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Monikäyttöinen juoma oiva valinta esim. buffetpöytään tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi. Juoma on parhaimmillaan tarjoiltuna 16-18 -asteisena. Kätevissä 50 cl kartonkitölkeissä oleva Santa Helena Red Blend sopii myös hienosti  suomalaiseen grillikesään niin makumaailmansa kuin ekologisen ja kevyen pakkauksensa ansiosta.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

 

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!