Hinta Alkossa
10,48 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Miedot juustot Mausteiset makkarat Nauta
Rypäle
Carmenère
Väri
Tumma violetinpunainen
Tuoksu
Tumman herukkainen, mausteinen, paprikainen, mustapippurinen
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, mausteinen, hennon tamminen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
Maipo Valley
Tuottaja
Vina Santa Helena
Vuosikerta
2020
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DO Maipo Valley
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Hintaryhmä
9–10
Litrahinta
13,05 €/l
Alkon tuotekoodi
456497
EAN
7804300128203
SKU
606186
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viinistä

Rypäleet Santa Helena Reserva Carmenère -viiniin kasvavat Colchaguan laakson tarhoissa, joissa ne kypsyvät hitaasti täyteläisiksi ja aromikkaiksi. Rypäleet poimitaan käsin. Puolet Reserva Carmenerè viinistä kypsyy 6 kuukautta ranskalaisessa tammessa. Näin viinin hedelmällisyys säilyy ja kypsytys pehmentää tanniineja, sekä antaa tammen aromeja viiniin.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini on erinomainen kumppani kailenlaisen grillattavan lihan kanssa, mutta sopii myös pihville ja kypsytetyille juustoille. Viini kannattaa tarjoilla kevyesti viilennettynä 16-18 asteisena.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

 

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

 

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!