Hyvä kalaviini Chilestä - Santa Helena Varietal Chardonnay

Santa Helena Varietal Chardonnay

“Kalaruoille ja noutopöytään.”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

7,29 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Pasta
Salaatit ja kasvisruoat

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, jossa omenaa, aprikoosia, greippiä

Maku

Kuiva, hapokas, sitruksinen, viherherukkainen, kevyen persikkainen, hennon paahteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Central Valley
Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
7-8 €
Litrahinta:
9,59 €
Alkon tuotekoodi:
567837
EAN:
7804300120993
Sokeripitoisuus:
3,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
100%

Asiantuntijan arvio

Viinilehti 2020: sopusuhtainen kokonaisuus, edullinen ostos. (vuosikerta 2018)

Reseptit

Viinistä

Rypäleet tähän Varietal Chardonnay viiniin kasvavat Chile Keskuslaaksossa Välimerellisessä ilmastossa. Santa Helena Varietal sarjan -viinit ovat tuoreita, hedelmäisen raikkaita ja helposti lähestyttäviä. Ne sopivat nautittavaksi sekä ruoan kanssa että sellaisenaan. Viinit ovat edullinen ja varma valinta arkeen ja juhlaan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Erinomainen yleisviini kalaruokien kumppaniksi tai nautittaessa seisovan pöydän antimista. Kokeile myös lohen ja kasvisruokien kanssa, tai ihan vain seurusteluviininä!
Viini on parasta viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös