Hinta Alkossa
29,88 €
Ruokasuositukset Kana, Kalkkuna Miedot makkarat Pikkusuolaiset Seurustelu Tapas ja antipasti
Rypäle
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah/Shiraz
Väri
Rubiininpunainen, hieman violettia
Tuoksu
Marjainen, kirsikkainen, mansikkainen, herukkainen
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, tumman kirsikkainen, mansikkainen, kevyen herukkainen, hennon paprikainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
Central Valley
Tuottaja
Vina Santa Helena
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 300 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Litrahinta
9,96 €/l
Alkon tuotekoodi
456478
EAN
7804300123734
SKU
146816
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
4 kpl
Sokeripitoisuus 3 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viinistä

Santa Helena Varietal Merlot viinin rypäleet ovat kasvaneet Chilen Keskuslaaksossa, Tyynen Valtameren ja Andien välisessä merellisessä ilmastossa. Pitkä kesä kypsyttää rypäleet lempeästi ja hitaasti, jolloin niiden maku syvenee ja tiivistyy. Santa Helena Merlot on pakattu kätevään 3 litran hanapakkaukseen, jossa viini säilyy vakuumissa avattuna useita viikkoja. Hanapakkaus on helppo käyttää ja helppo hävittää sen tyhjennyttyä. Tämä punaviini on hyvä valinta mökille, piknikille tai vaikkapa veneelle grillijuhlien kruunaajaksi. Viini on maultaan miellyttävän marjainen ja pehmeä.

VIINILEHTI: ** sopusuhtainen kokonaisuus, valmis juotavaksi, edullinen ostos! (2019)

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisesti kevyemmille liharuoille, pizzalle, pastalle sekä pikkusuolaisten alkupalojen kanssa. Viini on oiva seurustelujuoma, sen pehmeän luonteensä ansioista. Viini kannattaa viilentää 16-18 asteiseksi, jolloin se on parhaimmillaan.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

 

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!