Tamari Special Selection Cabernet Sauvignon

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

11,98 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka

Rypäle

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, punaherukkainen, mesimarjainen, kevyen tamminen, hennon neilikkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Uco Valley
Tuottaja: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,00 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,84 €
Alkon tuotekoodi:
444907
EAN:
7798117470269
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Eettinen tuote:
Kyllä

Tamari tulee Mendozan alkuperäiskansan Huarpen kielestä ja tarkoittaa englanniksi käännettynä ”Doing things with passion”, asioiden tekemistä intohimolla. Tamari-viinit edustavatkin argentiinalaisten intohimoista elämäntyyliä ja kulttuuria ja nimi valittiin viinille, koska se edustaa hienosti sitä omistautunutta työtä, jota rypäleenpoimijat tekevät viinitarhoilla ja viinintekijä omassa työssään.

Reilun kaupan Tamari-viinit tulevat Uco Valleyn alueelta, joka on tunnettu parhaista argentiinalaisista Malbec-viineistä. Andien vuoriston juurella sijaitseva Uco Valley tarjoaa huikean luonnon lisäksi matkailijoille monenlaisia mahdollisuuksia urheiluun ja uskonnollisten ja historiallisten paikkojen tutustumiseen, kulinaristisia nautintoja unohtamatta

Tamarin viinitarhat sijaitsevat aivan Andien juurella, 900-1100 metrin korkeudessa meren pinnan yläpuolella. Siellä, noin 100 kilometrin päässä Mendozan kaupungista, ilmasto on mannermaisen kuiva. Vuoden keskilämpötila on 14°C ja lämpötilaerot vaihtelevat suuresti kuumien päivien ja kylmien öiden välillä. Alluviaalinen maaperä muodostuu hiekasta ja hienosta kivirakenteesta ja on erittäin rakenneköyhä. Kiitos maaperän erityispiirteiden, rypäleistä tulee terveitä ja laadullisesti erinomaisia. Auringon, veden, maaperän, ja viinintekijätiimin intohimon yhdistelmällä syntyvät upeatTamari-viinit!

Lue lisää täältä: www.tamari.com.ar

Viinin vuosikerta 2013 voitti omassa sarjassaan kultaa Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa ja tuomaristo arvioi viinin näin: Tumman tiilenpunaisen viinin tuoksusta löytyy herukkaa, tummia marjoja, savua ja paahteisuutta. Viinin jonkin verran kehittynyt maku on täyteläinen, melko tanniininen ja tasapainoinen. Mausta on aistittavissa mustaherukkaa, kypsiä tummia marjoja, kuivattua luumua ja tammen tuomaa paahteisuutta. Hieman kehittynyt miellyttävä viini.

Alko verkkokauppalinkki