Tayu 1865 Pinot Noir -punaviini.
DO Malleco, Chile

Tayu 1865 Pinot Noir

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
17,98 €
Ruokasuositukset Pikkusuolaiset Seurustelu Sienet
Rypäle
Pinot Noir
Väri
Helakanpunainen
Tuoksu
Mausteinen, punamarjainen, jossa punaherukkaa ja kirsikoita.
Maku
Keskitäyteläinen, lempeän tanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen, mausteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
DO Malleco
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DO Malleco
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Hintaryhmä
0
Litrahinta
23,84 €/l
Alkon tuotekoodi
926086
EAN
7804300150907
SKU
606206
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 2 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Tayu 1865 Pinot Noir on ylistys ainutlaatuiselle yhteistyölle

Vivahteikas Tayu 1865 Pinot Noir on ensimmäinen chileläinen viini, joka on tehty yhteistyössä maan suurimman alkuperäiskansan, Mapuchejen kanssa. Laatuviini Tayu 1865 Pinot Noir 2019 palkittiin Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa sarjassa Pinot Noir -punaviinit, hinta yli 18 € kunniamaininnalla. 

Yhteistyössä Mapuche-alkuperäiskansan kanssa

Viña San Pedron viinitalo on edelläkävijä ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisessa viinintuotannossa. Tuottajan uusi punaviini Tayu 1865 Pinot Noir on historiallinen tuote, sillä se on ensimmäinen chileläinen viini, joka on tehty yhteistyössä alkuperäiskansan kanssa.

Mapuchet ovat Chilen suurin alkuperäiskansa. Yhteys luontoon on Mapucheille tärkeää, ja maanviljely kulkee perinteenä sukupolvelta toiselle. Sana Mapuche tarkoittaa kansan omalla, mapudungin kielellä maan ihmistä.

Perheet saivat viininviljelystä uuden tulonlähteen

Viña San Pedro aloitti vuonna 2015 yhteistyön kahden Buchahueico-yhteisöön kuuluvan Mapuche-perheen kanssa, ja nyt projektissa on mukana kuusi perhettä. Viinitalo valmistaa perheiden tiloilla tuotetuista rypäleistä viiniä, ja ensimmäinen yhteistyön tuloksena syntynyt viini on Tayu 1865 Pinot Noir.

Projektin ansiosta puutarhoista on kasvanut tuottoisia viinitarhoja, ja maanviljelyperinne on valjastettu perheille säännölliseksi tulonlähteeksi. Perheet voivat pysyä omalla asuinseudullaan, eikä heidän tarvitse muuttaa töiden perässä kaupunkiin.

Etiketissä satojen ihmisten kasvot

Tayu 1865 on kunnianosoitus ainutlaatuiselle yhteistyölle ja Mapuche-kansalle, ja Tayu tarkoittaa mapudungiksi meidän. Viinipullon etiketissä olevat kasvot eivät kuulu yhdelle ihmiselle, vaan ne on muodostettu satojen Buchahueico-yhteisön jäsenten kasvojenpiirteistä.

Raikas ja vivahteikas Pinot Noir

Tayu 1865 on viljelty Etelä-Chilessä, Mallecon laaksossa. Alue sijaitsee neljänkymmenen kilometrin päässä Tyynestä valtamerestä, Nahuelbutan vuorijonon etelärinteillä. Graniittipitoinen maaperä, lauha ilmasto ja kylmä talvikausi tuovat Mallecon viineihin hapokkuutta, syvyyttä ja vivahteikkuutta.

Tayu on sataprosenttinen Pinot Noir. Viini on elegantti ja kevyt, mutta siinä on runsaasti aromeja. Viinin tuoksussa on yrttejä, hapokkaita marjoja ja maamaisuutta. Maku on luonteikas: sekä raikas että mausteinen.

Kalalle, kanalle ja kasviksille

Tayu 1865 Pinot Noir sopii vaalealle lihalle, rasvaiselle kalalle ja kasviksille. Yhdistä viini vaikkapa juustoiseen pinaattipastaan, sienirisottoon, paistettuun loheen tai mausteiseen broileriin.

Viini on oivallinen myös sellaisenaan nautittavaksi. Jokainen siemaus on täynnä perinteitä ja rakkautta maahan.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Tayu 1865 -viini kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Viña San Pedro bio gas plant video

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!