Valkia - kotimainen juhlamalja

Valkia - kotimainen kuohuviini
15.05.2017

Kotimainen, suomalaisista marjoista valmistettu Valkia on täydellinen maljajuoma, on sitten kyse valmistujaisista, hääjuhlasta tai kesäisestä illanvietosta. Valkia on puolikuiva, raikas ja hennon mustikkainen kuohuviini ja sen väri on kauniin purppuranpunainen. Kaunis sini-valkoinen pullo sopii erinomaisesti juhlavampaankin kattaukseen. Valkia on Alkon virallinen Suomi 100 -juhlajuoma.

Valkia on parhaimmillaan sellaisenaan maljajuomana. Hienostuneen puolikuivan kuohuviinin maku on raikas ja suomalaisille tuttu mustikka tulee siinä esiin hentoisen tyylikkäänä vivahteena. Valkian maku sopii hyvin useampaan eri makutottumukseen ja on sen vuoksi erinomainen valinta myös suurilukuiselle juhlaväelle. Pohjoisen valo ja vuodenajat muokkaavat Valkian raaka-aineet, kotimaiset marjat, herkullisemmiksi kuin missään muualla maailmassa. Valkian raikkaus tulee parhaiten esille, kun tarjoilet juoman hyvin viilennettynä.

Valkia
Alkon tuotenumero: 688697

Kylmäsavuporomousse ja mustaherukkahilloke

Jos haluat tarjoilla Valkian seurana jotain pientä suolaista, valmista esimerkiksi suomalaista kuohuviiniä kunnioittava kylmäsavuporomousse ja tarjoile se ruissipsin päällä, mustaherukkahillokkeen kera.

Kylmäsavuporomousse
50 g kylmäsavuporoa
100 g smetanaa
50 g turkkilaista jogurttia
suolaa ja sokeria maun mukaan

Sekoita smetana, turkkilainen jogurtti ja mausteet keskenään. Murusta kylmäsavuporo sekaan ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Mustaherukkahilloke
Mustaherukoita
Sokeria

Sekoita mustaherukat (tuoreet tai pakaste) ja sokeri kattilassa ja keitä niitä hetken aikaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Annostele mousse juuri ennen tarjoilua ruissipsien päälle. Laita päälle mustaherukkahilloketta ja koristele tuoreilla yrteillä.

Valkia vaalii pitkää suomalaista kuohuviinin valmistusperinnettä. Turkulainen Nordforsin tehdas alkoi valmistaa kotimaisia viinejä ja liköörejä jo 1860-luvulla, ja vuonna 1892 esiteltiin ensimmäinen kotimainen kuohuviini. 150-vuotisiin alkoholinvalmistusperinteisiin nojaava Turun juomatehdas nostaa maljan satavuotista itsenäisyyttään juhlivalle Suomelle. Lue lisää www.juomiaturusta.fi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!