Kuiva valkoviini Chilestä - Castillo de Molina Reserva Chardonnay

Castillo de Molina Reserva Chardonnay

“Runsas ja paahteinen valkoviini”

Alkon makuluonnehdinta

Runsas & paahteinen

Hinta Alkossa

11,49 €

Rypäle

Väri

Oljenkeltainen, vihertävin häivähdyksin

Tuoksu

Eksottisen hedelmäinen, vaniljainen, hunajainen

Maku

Pehmeähappoinen, trooppisen hedelmäinen, tamminen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Casablanca Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,00 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,19 €
Alkon tuotekoodi:
576107
EAN:
7804300010508
Sokeripitoisuus:
3,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi Castillo de Molina Reserva Chardonnayn laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi viiniksi, joka sopii myös juhlaan. Viinin hinta vastaa sen laatua. Opas suosittelee viiniä täyteläisille punalihasille kalaruuille, mutta myös selkeille grillatuille vaaleille lihoille.

Reseptitaivas 31.3.2013:

Reippaan raikas tuoksu, jossa sitruksia ja hieman tammikypsytyksen tuomaa vaniljaa.

Runsas viini on muikean hapokas mutta kuitenkin sirorakenteinen ja tasapainoinen. Pitkä jälkimaku johdattelee hienovaraiseen tammeen. Kyllä tästä herkusta riittää vaikka possujuhlille.

2013 Uusissa vuosikerroissa tuottaja on vähentänyt entisestään tammea kypsytyksessä, ja viini on edellistä raikkaampi. Kuitenkin tammea vielä on, joten tämä käy edelleen reippaammillekin ruoille. Hinta vieläkin maltillinen (piirun yli 10€), joten tämä ansaitsee nousun ylimpään luokkaan!
..

Palkinnot

Vina San Pedro: Uuden Maailman Vuoden Viinitalo -palkinto marraskuu 2011, Wine Enthusiast -lehti

Reseptit

Palkitun Reserva-sarjan laadukas Chardonnay

Castillo de Molina Reserva Chardonnay -viinin rypäleet on poimittu käsin Viña San Pedron hienoimmilta viinitarhoilta Casablanca Valleyn alueelta. Tyynenmeren läheisyys tarjoaa ideaalisen, viileämmän kasvuympäristön, jossa rypäleet kypsyvät hitaasti. Noin puolet viinistä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan. Loput pidetään terästankeissa lopullisen viinin raikkauden ja hedelmäisyyden varmistamiseksi.

Viinistä Viiniin 2016 -opas arvioi viinin vuosikerran 2014 näin: Avoin, kypsän hedelmäinen tuoksu tuo mieleen eksoottiset hedelmät ja paahteisuuden. Runsas ja leveä maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäisyyden johdosta suutuntumaltaan lähes makea. Maussa on hunajamelonia, punaista omenaa ja hillottua sitruunaa. Pehmeät hedelmähapot antavat viinille tasapainoa. Kokonaisuus jättää hieman nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Sopusuhtainen kokonaisuus.

Castillo de Molina Reserva Chardonnay -viini sopii kumppaniksi punalihaisille kalaruoille, vaalealle lihalle, vuohenjuustolle ja kermapohjaisille pastakastikkeille. Ideaalinen tarjoilulämpötila on 12 astetta. Lue lisää viinistä sen kansainvälisiltä sivuilta www.castillodemolina.com.

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat vegaaneille.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös