Juhlapöydän itseoikeutettu kuningatar on usein perinteisesti kermaisa täytekakku. Täytekakun valmistus voi monesti pelottaa kokematonta leipuria, mutta pelko on turha, jos valmistaa rennon, mutta sitäkin näyttävämmän avoimen täytekakun. Avoin täytekakku ei kaipaa hienosäätöä ja vuosien kokemusta leivonnasta, vaan se saa olla runsaan ronski. Näyttävyyttä kakulle tuodaan tuoreilla marjoilla.
Valmistujaisten kuohuviinit | Zonin Prosecco Ice Demi Sec
Vastavalmistuneelle kohotetaan myös malja, ja kuohuviiniksi kannattaa valita monen makuun sopiva, hedelmäinen kuohuviini.
Zonin Prosecco Ice Demi Sec (Alkossa noin 13 euroa) on puolimakea prosecco, joka on tarkoitettu jäiden kanssa nautittavaksi. Sen voi tarjoilla myös sellaisenaan, ilman jäitä, hyvin viilennettynä.
Voit lisätä lasiin sitruunansiivun, mansikanlohkon tai tuoretta minttua korostamaan sen tuoreen hedelmäistä makua. Se soveltuu toki nautittavaksi myös perinteiseen tapaan kuohuviinilasista.
Valmistujaisten alkoholiton kuohuviini | Jacob's Creek UnVined Sparkling
Juhlissa on hyvä olla myös alkoholiton vaihtoehto jolla kilistellä.
Jacob's Creek UnVined Sparkling (Alkossa noin 8 euroa) on tyylikäs ja hienostunut alkoholiton kuohuviini, joka on mitä mainioin alkoholiton valinta. Tämä kuohuviini on ensin valmistettu viiniksi normaaliin tapaan, jonka jälkeen siitä poistetaan alkoholi. Tämä tekee juomasta erittäin laadukkaan alkoholittoman kuohuviinin, ja on näin varma valinta alkoholittomaksi juhlamaljaksi.

Valmistujaisten tarjottavat
Loihdi upea marenkikakku valmistujaisten kahvipöytään
Marjaisa marenkikakku lemon curdilla ja kermavaahdolla
n. 8 annosta
Taikina 1
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita, sulatettuna
3 kpl keltuaista
5 rkl kermaa
Taikina 2
3 kpl valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
2 dl lemon curdia
2 1/2 dl kuohukermaa
n. 4 dl tuoreita mansikoita
n. 100 g kotimaisia vadelmia
n. 100 g mustikoita
1-2 kiiviä kuorittuna ja lohkoina
1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Taikina 1
1. Sekoita yhteen vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe.
2. Vatkaa yhteen sulatettu voi, keltuaiset ja kerma.
3. Yhdistä kuivat aineet ja voi-seos.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 20 x 30 cm uunipellille ja paista uunin kesitasossa noin 10 minuuttia.
Taikina 2
1. Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi.
2. Levitä marenki tasaisesti toisen taikinan päälle.
3. Paista kakkua uunin alatasossa noin 15 minuuttia, tai kunnes marenki saa kauniin värin pintaansa.
4. Anna kakun jäähtyä ja poista se varoen uunivuoasta. Jaa kakku kahteen osaan.
5. Levitä lemon curd toiselle pohjista.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto lemon curdin päälle. Lado suurin osa mansikoista kerman päälle.
7. Aseta toinen pohja päälle kanneksi.
8. Koristele kakku lopuin mansikoin, vadelmin, mustikoin ja kiivilohkoin.
Teksti ja kuvat: Sari Spåra