Hinta Alkossa
9,29 €
Ruokasuositukset Blinit Itämainen ruoka Kana, Kalkkuna Pasta ja pizza Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka
Rypäle
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier
Maku
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, viheromenainen, hennon aprikoosinen, kevyen yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
DO Valle Centrale
Tuottaja
Viña San Pedro
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Litrahinta
11,85 €/l
Alkon tuotekoodi
524017
SKU
607202
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 1 g/l
Rypäleosuudet
Sauvignon Blanc 40 %, Chardonnay 40 % ja Viognier 20 %

Winemalia - uutuusviini Chilestä

Koronapandemian aikana alettiin yllättäen tavata villieläimiä vaeltelemassa autioituneissa suurkaupungeissa ja tästä havainnosta syntyi Winemalia-konsepti. Chilestä tulevat Winemalia-viinit tuotetaan kestävällä ja viinitilojen luontoa kunnioittavalla tavalla ja ne ovat kaikkien Viña San Pedron viinien tapaan Certified Sustainable Wine of Chile -sertifioituja.

Viña San Pedron viinitalo tukee Ñamku Foundation -yhdistystä, joka on omistautunut luonnonvaraisten eläinten pelastus- ja kuntouttamistyöhön.

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit ja näiden lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluvat myös mm. Castillo de Molina ja 1865 Selected Vineyards. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!