Hinta Alkossa
14,49 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Nauta Pataruoat Pikkusuolaiset
Rypäle
Syrah/Shiraz
Väri
Tummanpunainen
Tuoksu
Tuhti, hedelmäinen, karhunvatukkaa, paahteista hillomaista tammisuutta
Maku
Erittäin täyteläinen, notkea, marjahilloinen, luumuinen, eukalyptuksinen, tamminen, lämmin
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Tuottaja
George Wyndham
Vuosikerta
2011
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14,2 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Tynnyri
tammitynnyri
Litrahinta
18,77 €/l
Alkon tuotekoodi
446827
EAN
9300727007391
SKU
606029
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 5 g/l
Täyteläisyysaste
Erittäin täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Maailman parhaaksi valittu Shiraz

Wyndham Estate BIN 555 Shiraz -punaviini on Australian suosituin Shiraz-viini. Se on kypsynyt 12 kuukautta sekä vanhoissa että uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Viini tarjoaa täyteläisyyttä ja mausteisuuttaa tammen sävyttämänä ja sopii erityisesti selkeänmakuisille liharuoille ja riistalle sekä kypsytetyille, koville juustoille.

Viinin jokainen vuosikerta on menestynyt hyvin kansainvälisissä kilpailuissa, ja vuoden 2005 vuosikerta valittiin kesäkuussa 2009 maailman parhaaksi Shiraz-viiniksi. Valinta perustui kunniamainintoihin, jotka BIN 555 -viinin vuosikerta 2005 sai 12 kuukauden aikana yli 150 kansallisissa ja kansainvälisissä viinitapahtumissa ja viinimessuilla. Se voitti mm. kunniamaininnat 10 merkittävimmässä viinitapahtumassa, joihin lukeutuvat mm. Les Citadelles du Vin, Concours Mondial de Bruxelles ja Los Angeles International Wine Spirits. Valinta perustuu kansainvälisten viinitoimittajien järjestön (World Association of Wine Writers and Journalists eli WAWWJ) keräämiin arvioihin.

Palkintoja Suomesta

Wyndham Estate BIN 555 Shiraz 2020 voitti Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa kultaa lajikesarjassa Syrah-punaviinit hinta 13 € tai yli. 

Punaviinin tuotannosta

George Wyndhamia voidaan perustellusti pitää yhtenä Australian viininviljelyn esi-isistä. Hän perusti viinitilansa vuonna 1828 Hunter-joen varteen New South Walesin alueelle. Hän oli myös ensimmäinen viininviljelijä, joka istutti Australiaan Shiraz-rypäleitä, joista Australia tänä päivänä parhaiten tunnetaan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!