Zonin Frizzantino Amabile

“Matala-alkoholinen viini”

Alkon makuluonnehdinta

Lempeä & makeahko

Hinta Alkossa

7,99 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Jälkiruoka
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen, vihreitä sävyjä

Tuoksu

Hedelmäinen, raikas, aromaattinen

Maku

Puolimakea, keskihapokas, päärynäinen, persikkainen, hennon litsiluumuinen, pirskahteleva

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
7,50 %
Hintaryhmä:
7-8 €
Litrahinta:
10,52 €
Alkon tuotekoodi:
008384
EAN:
8002235151559
Sokeripitoisuus:
35,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Makea

Viininvalmistus

Rypäleet poimitaan kypsinä ja niistä poistetaan rangat ennen hellävaraista puristusta mehuksi. Tämän jälkeen rypälemehun lämpötila nostetaan 16 asteeseen ja lisätään mukaan valikoituja hiivoja. Näin mehu käy viiniksi ja lopuksi viiniin lisätään käymätöntä rypälemehua, jotta saadaan toivottu 7,5% alkoholipitoisuus, luonnollinen sokeri ja kevyen pirskahteleva luonne.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini on loistava aperitiivi, mutta sopii hyvin myös itämaiselle ruoalle, kasvisruoille ja salaateille sekä kevyiden jälkiruokien kanssa. Frizzantino on myös hyvä seurusteluviini, sen matala-alkoholipitoisuutensa vuoksi.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 8 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Alko verkkokauppalinkki