Hinta Alkossa
7,98 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Tapas ja antipasti
Rypäle
Chardonnay, Garganega, Raboso
Väri
Kaunis vaalea korallinpunainen.
Tuoksu
Raikas, herkullisen marjainen, vadelmainen, mansikkainen ja kypsän punaherukkainen.
Maku
Puolimakea, raikas, sitruksinen, punamarjainen, päärynäinen, hapokas, pirskahteleva. Pehmeät kuplat tuovat makuun ryhtiä, jättäen hyvin tasapainoisen jälkivaikutelman.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Tuottaja
Casa Viticola Zonin
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 7,5 %
Alkon tuotekoodi
454097
EAN
8 002 235 041 003
SKU
607196
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 45 g/l
Rypäleosuudet
Garganega 45%, Chardonnay 45%, Raboso 10%

Ihanan pirskahteleva matala-alkoholinen rosé kesän rientoihin!

Zonin Frizzantino Amabile Rosé ihastuttaa Alkon kesäkauden uutuustuotteena. Suositun Zonin Frizzantino Amabilen rosé-versio on matala-alkoholinen vaihtoehto kesän rentoihin hetkiin.

Viini on mainio raikas apreritiivi ja maistuva seurustelujuoma sellaisenaan. Se sopii hyvin myös piknikkien pikkusyötäville, mausteisille paistetuille ruoille ja grillatulle kalalle. 

Tämä Italialainen puolikuiva rose on raikas, sitruksisen hedelmäinen, kevyen hapokas ja ihastuttavan pirskahteleva.

Viinin valmistus

Viini on sekoitus italialaisia rypäleitä, joista 85% on valkoisia, 5% punaisia ja 10% valmista rypäleiden mehua. Viini käy alkoholikäymisen 16C lämpötilassa. Toinen käyminen tapahtuu painetankissa, josta viini saa kevyet kuplat. Kun oikea sokeripitoisuus ja alkoholipitoisuus on saavutettu, viini viilennetään ja annetaan levätä vielä hetki sakan päällä ennen pullotusta. Viinissä on luonnollinen makeus rypäleistä ja pirskahteleva suutuntuma käymisestä.  

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini on loistava kaveri kesäiselle piknikille. Se sopii hyvin suolaistan alkupalojen, grillatun kalan tai itämaisen ruoan kanssa sekä marjaisten jälkiruokien kanssa. Viini on myös aivan ihana sellaisenaan nautittavaksi hyvässä seurassa. 

Viini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä 5-7 asteisena. 

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

Zonin - perheyritys intohimolla

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

Zonin-viinitalon kansainvälisen sivusto

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!