Hinta Alkossa
15,98 €
Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Äyriäiset
Rypäle
Trebbiano
Väri
Kirkas oljenkeltainen
Tuoksu
Puhdaspiirteinen ja hedelmäinen, jossa päärynää, viheromenaa, persikkaa ja kukkaisuutta.
Maku
Kuiva, raikas, tasapainoinen, hedelmäinen, sitruksinen ja hennon mineraalinen.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Casa Viticola Zonin
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Veneto IGT
Litrahinta
16,79 €/l
Alkon tuotekoodi
920318
EAN
8002235006811
SKU
607155
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l
Täyteläisyysaste
Kevyt
Rypäleosuudet
Trebbiano 100 %

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Garda järven eteläpuolella sijaitsevilla viinitarhoilla. Heti keräämisen jälkeen rypäleistä poistetaan rangat ja ne puristetaan hellävaraisesti mehuksi. Se siirretään terästankkeihin ja käyminen tapahtuu 18 asteen lämpötilassa noin 10 päivän ajan. Käymisen jälkeen viinin annetaan kypsyä oman hiivan kanssa terästankeissa ainakin kolmen kuukauden ajan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisen hyvin alku-/cocktail palojen kylkeen, sekä selkeäpiirteisten kala- ja äyriäisruokien kanssa, vaikkapa pastan tai salaattien muodossa. Kokeile Spaghetti alle vongolen tai keväisen parsa risoton kanssa. 

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!