Zonin Lugana - valkoviini Venetosta Italiasta

Zonin Lugana

Alkon tilausvalikoima, Ravintolat

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen
Pasta
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Kirkas oljenkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, kukkainen, aromaattinen

Maku

Kuiva, raikas, tasapainoinen, hedelmäinen, mineraalinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Veneto IGT
Tuottaja: Laatuluokitus:
Veneto IGT
Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
Noin 13 € €
EAN:
8002235006811
Sokeripitoisuus:
2,50 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Garda järven eteläpuolella sijaitsevilla viinitarhoilla. Heti keräämisen jälkeen rypäleistä poistetaan rangat ja ne puristetaan hellävaraisesti mehuksi. Se siirretään terästankkeihin ja käyminen tapahtuu 18 asteen lämpötilassa noin 10 päivän ajan. Käymisen jälkeen viinin annetaan kypsyä oman hiivan kanssa terästankeissa ainakin kolmen kuukauden ajan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisen hyvin alku-/cocktail palojen kanssa, äyriäisten, kasvispohjaisten pastojen ja -riisiruokien kanssa sekä aperitiivina.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/