Zonin Moscato Dolce

“Makea ja matala-alkoholinen kuohuviini jälkiruokien seuraksi”

Alkon makuluonnehdinta

Lempeä & makeahko

Hinta Alkossa

5,99 €

Ruokasuositukset

Jälkiruoka
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Raikas, intensiivinen, hedelmäinen, aromaattinen

Maku

Makea, keskihapokas, päärynäinen, persikkainen, kevyen rusinainen, hennon kukkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
7,00 %
Hintaryhmä:
5-6 €
Litrahinta:
15,71 €
Alkon tuotekoodi:
579014
EAN:
8002235031288
Sokeripitoisuus:
110,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Makea

Viininvalmistus

Rypäleet puristetaan hellästi mehuksi ja säilötään O asteisena terästankkeihin, missä se tekeytyy ja säilyy raikkaana. Ennen pullotusta lämpötila nostetaan 16 asteeseen ja lisätään valikoituja hiivoja, jotka aloittavat rypälemehun käymisen. Osa sokerista muuttuu alkoholiksi käymisen aikana, mutta käyminen pysäytetään kun toivottu sokeripitoisuun on saavutettu. Näin viinin makeus tulee luonnollisesta rypälesokerista.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin jälkiruokien kanssa, erityisesti tuoreen hedelmäsalaatin, hedelmäkakkujen ja jäätelön.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 6 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Alko verkkokauppalinkki