Hinta Alkossa
6,98 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Vähärasvainen kala Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu
Rypäle
Glera
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Intensiivinen, hedelmäinen, aromaattinen, kukkainen, päärynäinen
Maku
Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
DOC Prosecco
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 37,5 cl
Alkoholia 11 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Prosecco
Litrahinta
18,35 €/l
Alkon tuotekoodi
538714
EAN
8002235026239
SKU
607068
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 13 g/l
Rypäleosuudet
Glera 100%

Zonin Prosecco - Kupliva aito italialainen

Italian tunnetuin ja eniten myyty kuohuviini Zonin Prosecco syntyy Koillis-Italian vehreissä maisemissa Coneglianon ja Valdobbiadenen laaksoissa. Prosecco valmistetaan aina tankkikäymismenetelmällä.

Viininvalmistus

Viinirypäleet puristetaan mehuksi ensin hyvin hellävaraisesti. Tämän jälkeen puolet rypälemehusta käyvät perinteisen valkoviinikäymisen ja toinen puoli mehusta viilennetään 0 asteiseksi. Käynyt valkoviini ja jäähdytetty rypälemehu sekoitetaan keskenään juuri ennen toista käymistä ja sekoitus käy toisen käymisen painetynnyreissä, mistä viini saa myös kuplansa. Menetelmä on kallis, mutta se antaa Zonin Proseccon aromiin erityistä raikkautta ja intensiivisempää tuoreiden hedelmien, kuten päärynän aromia.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Zonin Prosecco on täydellinen aperitiivi, kesäkauden terassijuoma sellaisenaan ja erinomainen kuohuviinicocktailien ainesosa. Prosecco sopii myös kevyiden ruokien kanssa, kuten salaatit, pikkusuolaset alkupalat ja sushit.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 5-7 asteiseksi. Italialaisen kuohuviinin makua voi tuunata tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai aromaattisilla yrteillä.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!