Zonin Prosecco Organic Extra Dry - luomu prosecco Italiasta

Zonin Prosecco Organic Extra Dry

“Luomu & sopii vegaaneille”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

7,49 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi
Sushi

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, aromaattinen, omenainen, kukkainen

Maku

Kuiva, hapokas, viherpäärynäinen, limettinen, kevyen omenainen, raikas

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Laatuluokitus:
DOC Prosecco
Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
11,00 %
Hintaryhmä:
7-8 €
Litrahinta:
19,71 €
Alkon tuotekoodi:
590374
EAN:
8002235031301
Sokeripitoisuus:
13,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Luomu:
Kyllä
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Asiantuntijan arvio

Viinilehti 2020: 3 tähteä, laadukas ja hyvin tehty viini.

Zonin Prosecco Organic Extra Dry - hedelmäisen raikas luomuprosecco Italiasta

Zonin Prosecco Organic Extra Dry on kuiva, hedelmäinen ja raikas luomuprosecco Italiasta. Viini on kätevässä 37,5 cl pullossa, joka sopii hyvin pienemmäkin porukan illanviettoon. Tarjoile viini sellaisenaan tai ruokajuomana.

Viininvalmistus

Viinirypäleet puristetaan mehuksi ensin hyvin hellävaraisesti. Tämän jälkeen puolet rypälemehusta käyvät perinteisen valkoviinikäymisen ja toinen puoli mehusta viilennetään 0-asteiseksi. Käynyt valkoviini ja jäähdytetty rypälemehu sekoitetaan keskenään juuri ennen toista käymistä ja sekoitus käy toisen käymisen painetankeissa, mistä viini saa myös kuplansa. Menetelmä on kallis, mutta se antaa Zonin Proseccon aromiin erityistä raikkautta ja intensiivisempää tuoreiden hedelmien, kuten päärynän aromia.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Zonin Prosecco Organic Extra Dry on loistava aperitiivi, mutta toimii hyvin myös ruokajuomana, etenkin tapasten, rasvaisen kalan, runsaiden salaattien ja kasvisruokien kanssa.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan hyvin viilennettynä 5-7-asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin - italialainen perheyritys

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Tämä italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös