Zonin Prosecco Superiore DOCG Prestige 1821

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi
Sushi

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen, häivähdys vihreää

Tuoksu

Intensiivinen, hedelmäinen, viheromenainen, sitruunainen, greippinen, jossa wisterian-, akaasian- ja seljan kukkaa

Maku

Kuiva, raikas, miellyttävän hapokas, omenainen, sitruunainen, kukkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Valdobbiadene
Tuottaja: Laatuluokitus:
Prosecco Supereiore Valdobbiadene DOCG
Pullokoko:
75
Hintaryhmä:
0
EAN:
8002235026710
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viininviljely ja valmistus

Glera on kaikista suosituin rypäle Trevison alueella, etenkin Valdobbiadenessä ja Coneglianossa. Viinitarhat sijaitsevat mäkisessä maastossa moreeni maaperässä. Rypäleet kerätään ja puristeaan hellävaroen. Rypälemehu käytetään viiniksi perinteisellä valkoviinimenetelmällä lämpökontrolloidussa terästankeissa valikoidun hiivan kanssa. Viini saa kuplat charmat menetelmällä, painetankissa alhaisessa lämpötilassa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin pienten alkupalonen kanssa, läpi koko aterian juomaksi, aperitiiviksi tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan tarjoiltuna 6-8 asteisena.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/