Zonin Prosecco Rosé | Juomavinkki

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut

Hinta Alkossa

13,99 €

Rypäle

Väri

Rosee

Maku

Kuiva, keskihapokas, aromikas, mansikkainen, punaomenainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Veneto Friuli Venezia Giulia
Tuottaja: Laatuluokitus:
DOC
Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima
Pullokoko:
75
Alkoholia:
11,00 %
Hintaryhmä:
13-14 €
Alkon tuotekoodi:
951171
Sokeripitoisuus:
13,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
85 % Glera, 15 % Pinot Noir

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut - trendikäs roseeprosecco Italian tunnetuimmalta Proseccon valmistajalta

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on trendikäs uutuuskuohuviini, jossa yhdistyvät kaksi trendiä: Prosecco ja roseeviini. Zonin Prosecco Rosé on tyylikkäässä designtoimisto Pininfarinan suunnittelemassa pakkauksessa.

Ferrarinkin suunnitellut Pininfarina pullon muodon taustalla

Tulevaa 200-vuotisjuhlavuotta ennakoiden Zonin on lanseerannut ikonisen Prosecconsa uniikissa uudistuneessa pullossa, jonka on suunnitellut Italian merkittävimpiin designtaloihin kuuluva Pininfarina. Se tunnetaan suunnittelutyöstään muun muassa Alfa Romeolle, Ferrarille ja Maseratille. Sekä perinteinen Zonin Prosecco Brut Cuvée että Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut ovat molemmat saatavilla tässä tyylikkäässä pullossa.

Pullon tunnistaa sen halki kulkevasta hienovaraisesta, tarkkuutta ja satojen vuosien tietotaitoa symboloivasta pystylinjasta sekä osallisuutta, ihmisyyttä ja yhteisyyttä symboloivasta pyöreästä etiketistä.

Viininvalmistus

Rypäleet Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut -kuohuviiniin kerätään Graven rinteiltä Friuli Venezia Giuliasta, Koillis-Italiasta. Viinin käytettävät Pinot Noir ja Glera -rypleet valikoidaan tarkoin.

Tämän "millesimato" -proseccon molemmat rypäleet, Pinot Noir ja Glera, ovat samaa vuosikertaa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on erinomainen maljajuoma ja seurustelujuoma sellaisenaan. Viini sopii myös tapasten tai alkupalojen kanssa tai äyriäisaterialle.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 5-7 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

Zonin - perheyritys intohimolla

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

Zonin-viinitalon kansainvälisen sivusto

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös