Zonin Valpolicella Ripasso Superiore

“monipuolinen lihaviini”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

17,48 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Hirvi ja suurriista
Juustot
Lammas
Nauta
Pataruoat

Rypäle

Väri

Syvä rubiininpunainen.

Tuoksu

Viinillisessä tuoksussa on tummaa marjaisuutta, kirsikkaa ja suklaata.

Maku

Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, suklainen, marjainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Ripasso Valpolicella Superiore
Tuottaja: Laatuluokitus:
DOC Valpolicella Ripasso Superiore
Vuosikerta: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,00 %
Hintaryhmä:
17-18 €
Litrahinta:
23,17 €
Alkon tuotekoodi:
905657
EAN:
8002235023771
Sokeripitoisuus:
8,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Asiantuntijan arvio

Berliner Wein Trophy 2018 - KULTAA (Zonin Ripasso 2017)

Melbourne International Wine Competition - KULTAA (Zonin Ripasso 2017)

Selection Mondial Des Vins Canada - KULTAA (Zonin Ripasso 2017)

Viininvalmistus

Ripasso valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Ensimmäinen käyminen tehdään normaalin punaviinin tapaan. Toiseen käymiseen lisätään Amaronen valmistuksesta jäänyt kuorimassa. Tämä lisää viinin alkoholipitoisuutta, sokeria sekä kypsän hedelmän aromeja. Käymisen jälkeen viini siirretään kypsymään Slavonian tammitynnyreihin 12 kuukaudeksi, jota seuraa 6 kk pullokypsytys.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Ripasso on tuhti ja hapokas viini ja tämän vuoksi erittäin monipuolinen liharuokien kumppani. Tämän lisäksi viini sopii hyvin kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta sillä on potentiaali kehittyä kellarissa ainakin viisi vuotta.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Alko verkkokauppalinkki