Hinta Alkossa
17,49 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Voimakkaat juustot Nautiskelujuoma Riista
Väri
Syvä rubiininpunainen.
Tuoksu
Viinillisessä tuoksussa on tummaa marjaisuutta, kirsikkaa ja suklaata.
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, suklainen, marjainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Vuosikerta
2017
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Valpolicella Ripasso Superiore
Litrahinta
23,19 €/l
Alkon tuotekoodi
905657
EAN
8002235023771
SKU
606128
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 6 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininvalmistus

Ripasso valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Ensimmäinen käyminen tehdään normaalin punaviinin tapaan. Toiseen käymiseen lisätään Amaronen valmistuksesta jäänyt kuorimassa. Tämä lisää viinin alkoholipitoisuutta, sokeria sekä kypsän hedelmän aromeja. Käymisen jälkeen viini siirretään kypsymään Slavonian tammitynnyreihin 12 kuukaudeksi, jota seuraa 6 kk pullokypsytys.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Ripasso on tuhti ja hapokas viini ja tämän vuoksi erittäin monipuolinen liharuokien kumppani. Tämän lisäksi viini sopii hyvin kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta sillä on potentiaali kehittyä kellarissa ainakin viisi vuotta.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!