Hinta Alkossa
39,49 €
Ruokasuositukset Miedot juustot Pataruoat Pikkusuolaiset Porsas
Väri
Intensiivinen, syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Runsas, kirsikkainen, mustaherukkainen, suklainen
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, kypsän karpaloinen, mansikkainen, kevyen minttuinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Vuosikerta
2017
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima Ravintolat
Pullokoko 150 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Lahjapakkaus
Kyllä
Laatuluokitus
DOC Valpolicella Superiore
Litrahinta
26,26 €/l
Alkon tuotekoodi
912288
EAN
8002235025942
SKU
606127
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
1 kpl
Sokeripitoisuus 6 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Corvina, Molinara, Rondinella
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininvalmistus

Ripasso-viinien aromikkuuden, täyteläisen ja mehevän maun takana on kolme käymistä; normaali alkoholikäyminen, ripasso (eli uudelleen käyminen) ja malolaktinen käyminen. Ripasson valmistukseen käytetään Amarone-viinien valmistuksesta jäänyttä kuorimassa. Syksyllä normaalisti valmistettu Valpolicella-punaviini laitetaan seuraavana keväänä käymään uudelleen noin kymmenen päivän ajaksi Amarone-viineissä käytetyn ja puristetun kuorimassan päälle. Tämä toinen käyminen antaa viinille lisää täyteläisyyttä ja aromaattisuutta sekä nostaa sen alkoholipitoisuutta. Zonin Ripassoa kypsytetään vielä slovenialaisissa tammitynnyreissä vuoden ajan ja pulloissa 6 kuukautta.

Ruokasuositus ja viinin tarjoilu

Ripasso-viinit maistuvat runsaanmakuisten liharuokien kuten riistan kanssa. Pehmeän suuntuntuman ansiosta sitä voi nautiskella myös ilman ruokaa. Zonin Ripasso on saatavilla sekä 75cl pullossa että 150 cl magnum koossa.

Viin on valmista juotavaksi, mutta sitä voidaan säilyttää kellarissa vähintään 5 vuotta.

Casa Vinicola Zonin

Zoninin perheen viinituotantoperinteet johdattavat meidät lähes 200 vuoden päähän vuoteen 1821. Perhe on valmistanut viiniä jo seitsemän sukupolven ajan. Menestyksekkään italialaisen perheen juuret ovat Koillis-Italiassa sijaitsevan Veneton maakunnan sydämessä. Casa Vinicola Zonin omistaa lisäksi yhdeksän viinitilaa Italiassa, seitsemällä eri viinintuotantoalueella. Perheen omistuksessa on 4000 hehtaaria maa-alueita, joista puolet on omistettu viininviljelyyn. Yrityksen laaja tuotevalikoima tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua alkuperää peilaaviin italialaisiin viineihin.

Vaikka jokaisella Casa Vinicola Zoninin omistamalla viinitilalla on vahvat ja pitkälle historiaan ulottuvat perinteet, moderni teknologia näyttelee tärkeää roolia laatuviinien valmistuksessa. Jokaisen viinitilan tuotantotilat ovat moderneja ja viinintekijöiden käytössä on viimeisin viininvalmistusteknologia. Zoninin 32 hengen ammattitaitoinen viinitekijäjoukko on yksi Euroopan suurimpia yhden yrityksen työllistämiä tiimejä. Zoninin perhe valvoo tarkkaan viinin tuotantoa ja laatustandardien toteutumista jokaisella omistamallaan viinitilallaan. Laatutarkkailu kattaa maaperäanalyysit, viiniköynnösten istutukset, viinitarhojen ylläpidon, sadonkorjuun, viininvalmistuksen ja pullotuksen.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!