Zonin Velluto Appassimento

Zonin Velluto Appassimento

“Samettinen Appassimento”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

12,98 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Juustot
Nauta
Pasta
Porsas

Rypäle

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsää kirsikkaa ja makeita eksoottisia mausteita

Maku

Täyteläinen, tumman kirsikkainen, hennon makea, eksoottisen mausteinen, roteva, pitkä samettinen jälkimaku.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Veneto IGT
Tuottaja: Laatuluokitus:
Veneto IGT
Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,50 %
Hintaryhmä:
12-13 €
Litrahinta:
17,17 €
Alkon tuotekoodi:
952508
EAN:
8002235031905
Sokeripitoisuus:
10,60 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Zonin Velluto Appassimento - samenttisen pehmeä viini Italian Venetosta

Zonin Velluto Appassimento on samenttisen pehmeä viini ja se tulee Italian Venetosta. Viini on saanut nimensä pehmeästä makumaailmastaan. Velluto-sana tarkoittaakin suomeksi samettia.

Viininviljely ja valmistus

Viinin rypäleet valitaan huolellisesti omilta viinitarhoilta Veneton alueelta. Ensin rypäleitä kuivataan lavoilla hyvin ilmastoiduissa huoneissa vähintään kuukauden ajan Appassimento-metodin mukaisesti. Puolikuivatut rypäleet puristetaan kevyesti ja rypälemehun annetaan uuttua kuorimassan päällä 7-8 päivän ajan. Rypälemehu käytetään hitaasti matalassa lämpötilassa noin 4-6 viikon ajan. Tämä jälkeen viiniä kypsytetään 4kk ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja tarjoilu

Zonin Velluto sopii erinomaisesti italialaisten pastaruokien sekä grillatun ja pitkään haudutetun lihan seuraksi. Viini sopii hyvin myös seurusteluun ja illanviettoon.

Viini on valmis juotavaksi. Ideaali tarjoilulämpötila 18-20 astetta.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Alko verkkokauppalinkki