Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Noutopöytä Tapas ja antipasti Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay, Insolia
Väri
Oljenkeltainen, vivahdus vihreää
Tuoksu
Kypsän hedelmäisessä tuoksussa on persikkaa, greippiä ja limetin kuorta
Maku
Kuiva, raikas, runsas, eksoottinen hedelmäinen, sitrushedelmäinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Sisilia
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Terre Siciliane IGT
EAN
8002235024419
SKU
607073
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l
Rypäleosuudet
Insolia, Chardonnay

Viininviljely ja valmistus

Molemmat rypälelajikkeet kasvavat Sisilian eteläosassa. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan mehuksi hellävaraisesti, viilennetään 5 asteiseksi ja jätetään uuttumaan kuorimassan päälle 24 tunnin ajaksi, jotta rypäleistä saadaan kaikki aromit talteen. Käyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa 18-20 asteisissa terästankeissa, jonka jälkeen viini jätetään sakan päälle kypsymään.

VENTITERRE

Nimi Ventiterre (kirjaimellisesti 20 maata) viittaa Italian alueiden lukumäärään ja maaperän laajaan moninaisuuteen. Jokaisella alueella tuotetaan viiniä, jolla on ainutlaatuiset ja erottuvat tuoksut sekä maut. Ventiterre on Zoninin viiniperhe, johon kuuluu 5 valkoviiniä ja 8 punaviiniä. Nämä viinit edustavat alueelleen tyypillisiä makuja ja aromeja.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Viini on valmista nautittavaksi ja parhaimmilaan viilennettynä 10-12 asteiseksi.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!