Ruokasuositukset Grilliruoka Voimakkaat juustot Nauta Pasta ja pizza Pataruoat Pikkusuolaiset
Rypäle
Montepulciano
Väri
Kaunis rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoreita metsämarjoja, karvasmantelia, kevyesti vaniljaa
Maku
Täyteläinen, hapokas, punamarjainen, tiivisrakenteinen, tasapainoinen, kevyesti mausteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Abruzzo
Tuottaja
Casa Viticola Zonin
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Montepulciano d'Abruzzo DOC
EAN
8 002 235 632 553
SKU
606204
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
Montepulciano 100%

Viininvalmistus

Rypäleet kerätään valikoiden Abruzzon alueelta ja tuodaan viinitilalle, jossa rypäleet murskataan hellävaraisesti ja jätetään maseroitumaan kuorien kanssa noin viikoksi. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa 28-30 asteen lämpötilassa, jota seuraa malolaktinen käyminen. Sen tarkoituksena on pehmentää kokonaishappoja ja se saa viinin tuntumaan pehmeämmältä ja pyöreämmältä. Lopuksi viiniä kypsytetään suurissa slaavilaisissa tammitynnyreissä. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini on monipuolinen ruokaviini. Sitä voidaan nauttia vaikka läpi aterian. Erityisen hyvin se sopii maukkaille pastaruoille, risotoille, grillatulle punaiselle lihalle sekä kypsytettyjen juustojen kanssa. 

Viini on parhaimmillaan tarjoiltuna 18-20 asteen lämpöisenä. 

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!