Zonin Ventiterre Nero d'Avola Merlot

Ravintolat
“Monipuolinen punaviini”

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Juustot
Nauta
Pasta
Pataruoat
Pizzat ja piirakat
Porsas

Rypäle

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Intensiivinen ja hedelmäinen tuoksu, jossa häivähdys luumua ja kuivattua kirsikkaa.

Maku

Täyteläinen, samettinen, tumman hedelmäinen, kypsän luumuinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Sisilia
Tuottaja: Laatuluokitus:
IGT Sicilia
Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
EAN:
8002235024358
Sokeripitoisuus:
7,50 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Reseptit

Sisialainen Nero d'Avola

Sisilian saaren tunnetuin punainen lajike on mitä luultavimmin kotoisin Sisilian kaakkoiskulmasta Avolan maakunnasta, josta tummansininen lajike on myös saanut nimensä. Nykyisin Nero d’Avolaa viljellään ympäri saarta, mutta edelleen merkittävimmät tarhat löytyvät kaakkoisosista. Nero d’avola -viinien tyyliä verrataan usein uuden maailman shiraz-viineihin. Molempien viinien makua siivittävät makeat luumut ja mehevä hedelmäisyys. Zonin on sekoittanut tähän viiniin myös klassista punaista lajiketta Merlota. Se tuo viiniin sopivasti pehmeyttä.

Viininviljely ja valmistus

Merlot ja Nero d'Avola rypäleet kerätään tuottajan omilta viinitarhoilta Sisiliasta. Rypäleet puristetaan hellävaraisesti ja rypälemehu uutetaan rypälemassan kanssa lyhyen ajan, joka antaa runsaasti väriä, mutta ennen kaikkea lisää rypleiden omia aromeja. Käyminen tapahtuu perinteisellä menetelmällä kontrolloidussa lämpötilassa. Tämän jälkeen nuori viini pullotetaan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Tämä moderni sekoiteviini sopii hyvin maukkaiden alkuruokien kumppaniksi, paahdetun lihan ja kypsytettyjen juustojen kanssa.

Viini on valmis juotavaksi nyt ja se on parasta 18 asteen lämpöisenä tarjoiltuna.

VENTITERRE

Nimi Ventiterre (kirjaimellisesti 20 maata) viittaa Italian alueiden lukumäärään ja maaperän laajaan moninaisuuteen. Jokaisella alueella tuotetaan viiniä, jolla on ainutlaatuiset ja erottuvat tuoksut sekä maut. Ventiterre on Zoninin viiniperhe, johon kuuluu 5 valkoviiniä ja 8 punaviiniä. Nämä viinit edustavat alueelleen tyypillisiä makuja ja aromeja.

Casa Vinicola Zonin

Casa Vinicola Zonin kuuluu Italian suurimpien viinituottajien joukkoon ja on myös kansainvälisesti merkittävä viinialan toimija. Italialainen perheyritys valmistaa tunnetun proseccon lisäksi viinejä yhdeksällä viinitilalla Italiassa ja yhdellä viinitilalla Yhdysvaltojen itärannikolla Virginian osavaltiossa. Italiassa Zoninin tuottaa viinejä 2000 hehtaarin kokoisella alueella.

Zoninin perusperiaate on tuoda viineissä esille Italian viinintuotantoalueiden erityispiirteitä. Perheyrityksen toimitusjohtaja Gianni Zoninin mukaan kullakin perheen omistamalla viinitilalla on pitkät ja vahvasti paikalliseen kulttuuriin sitoutuneet perinteet, jotka peilaantuvat perheyrityksen jokaisessa viinissä. Apunaan Gianni Zoninilla on 32 viinintekijän tiimi, joka pitää huolen laadukkaiden viinin tuotannosta Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Zoninin perhe on valmistanut viinejä jo vuodesta 1821 lähtien. Nykyisen menestyksekkään perheyrityksen tarina alkaa vuonna 1921, kun Domenico Zonin (1899–2001) päätti ryhtyä kehittämään perheen viinintuotantoa ja perusti yrityksen nimeltä Casa Vinicola Zonin.

Vuonna 1967 Domenico Zonin sai kumppanikseen veljenpoikansa Gianni Zonin, joka nimettiin yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin. Nuori kapteeni asetti kunnianhimoiset tavoitteet kasvattaa Zoninista suuren yrityksen, joka tuottaa viinejä eripuolilla Italiaa. Toimitusjohtajan visio oli pullottaa Italian parasta laatua ja valmistaa viinejä itsenäisesti omilla viinitiloilla kasvaneista rypäleistä. Pikkuhiljaa Zonin on kasvanut suureksi viinintuottajaksi laadukkailla ja menestyksekkäillä tuotteillaan ja tuottajillaan, joiden takana on suuri intohimo viineinihin.

ZONIN brändi

Vahva alueellinen sidos ja ainutlaatuinen pitkän aikavälin visio on mahdollistanut Zonin-perheen valloittaa viinin ystävien sydämet ympäri maailmaa. Sitä kutsumme “Zonin touchiksi”: Veneton sydämestä olemme yhdistäneet asiantuntemuksemme ja intohimomme tehdä viinejä, jotka tuovat esiin niiden erityisen maaperän, rypälelajikkeen erityispiirteet ja viime kädessä kunkin viinin ainutlaatuisen persoonallisuuden. Meillä on kaksi sanaa ilmaisemaan filosofiamme ja tyyliämme: YKSINKERTAISESTI ERINOMAINEN.

www.zonin1821.it/