Sandeman Old Invalid Port
Sandeman Old Invalid Port
Sandeman Old Invalid Port valmistetaan perinteisellä portviinimenetelmällä.
Kuvaus
water_drop Makea, kirsikkainen, karhunvatukkainen, kevyen neilikkainen
oxygen_saturation Runsas, hedelmäinen, tumman marjainen, mausteinen
Kuvaus
Sandeman Old Invalid Port | Hyvällä portviinillä on nimi: Sandeman.
Sandeman Old Invalid Port on peräisin tulisen rubiininpunaisista portviineistä, jotka George Sandeman alun perin pakkasi laivaan ja lähetti maailmalle vuonna 1790. Sandeman Old Invalid tehdään edelleen perinteisesti runsaaksi ja ryhdikkääksi, mutta sen maussa on erityistä syvyyttä ja hienovaraisuutta, joka saavutetaan asiantuntevalla sekoittamisen taidolla Sandemanin suuresta ja monipuolisesta valikoimasta.
Viininvalmistus
Rypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen niistä poistetaan karat ja ne puristetaan hellävaroen mehuksi. Rypälemehu käytetään viiniksi kuorien kanssa, jolloin saadaan voimakas maku ja aromit viiniin mukaan. Kun viini on saavuttanut halutun täyteläisyyden ja makeustason viinintekijä lisää rypäleviiniä joukkoon, jolloin käyminen loppuu. Käymisen jälkeen viini pidetään Dourossa seuraavan kevään ajan, jonka jälkeen se viedään V.N.Gaiaan, Sandemanin vuosisatoja vanhoihin varastoihin kypsymään tammitynnyreihin, kuten portviinin valmistusperinteessä vaaditaan. Viinitiimi maistaa ja analysoi viinejä vuosien varrella, ja tekee kaikki tarvittavat korjaukset sekä valmistelee lopullisen sekoituksen Sandeman Porto Old Invalidin tyylin ja luonteen säilyttämiseksi. Valitut viinit ovat yleensä 2–5-vuotiaita, minkä ansiosta on mahdollista saada tuoretta ja nuorta viiniä, jonka keski-ikä on 3 vuotta. Lopullinen seos suodatetaan ja kylmä stabiloidaan ennen pullotusta.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Suosittelemme tätä monikäyttöistä portviiniä voimakkaiden sinihomejuustojen sekä suklaa- ja hedelmäjälkiruokien seurana. Talvella Old Invalid Port on erinomainen osa hyvää jouluglögiä sekä lämmittävä juoma sellaisenaan.
Viini on valmista nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 18-20 asteiseksi. Viini säilyy avattuna noin neljä viikkoa.
Prosentti | 20% |
Maa | Portugali |
Alue | Porto |
Tuote | Jälkiruokaviinit, tiivistetyt ja muut viinit |
Rypäleet | Tinta Roriz, Touriga Nacional |
Tuottaja | Sogrape Vinhos de Portugal |
Varasto | Alko, Ravintolat |
Artikkelin numero | 605012 |
EAN-numero | 5601083001462 |