Aperitiivien klassikko – kuohuva alkumalja
Kuohuva alkumalja on tyylikäs ja juhlava, klassinen aperitiivi. Kuohuva alkumalja on helppo alkudrinkki, joka kohottaa tunnelmaa ja tekee tilaisuudesta erityislaatuisen. Kuohuvat klassiset aperitiivit sopivat kaikkiin juhlaviin tilaisuuksiin. Ja mikä tärkeintä, ne luovat oikeanlaisen tunnelman heti alusta alkaen. Helpoiksi alkudrinkeiksi sopivia kuohujuomia ovat esimerkiksi kaunis vaaleanpunainen Perrier-Jouët Blason Rosé -samppanja tai kuiva prosecco Le Arche Prosecco Extra Dry.
Muita suosittuja aperitiiveja
Kuohuviinin lisäksi suosittuja aperitiiveja ovat kuiva valkoviini, kuten italialainen Le Arche Pinot Grigio, ja väkevöidyt viinit vermutti ja sherry. Roseeviini on kivan kesäinen aperitiivi, josta hyvä esimerkki on klassinen Mateus Rosé Original. Myös erilaiset spritzit, kuten Spritz Veneziano, ovat suosittuja aperitiividrinkkejä.
Alkoholittomat aperitiivit
Luo lämmin ja osallistava aloitus juhlille alkoholittomilla aperitiiveilla. Kun tarjoat useita herkullisia vaihtoehtoja, varmistat, että kaikki vieraat tuntevat itsensä tervetulleiksi – riippumatta siitä, juovatko he alkoholia vai eivät. Alkoholiton aperitiivi voi olla esimerkiksi alkoholiton kuohuviini tai hauska mocktail. Tavanomaisestakin mocktailista, kuten Mojitosta, saa helposti juhlavan värikkäällä ja luovalla koristelulla.
Helppo alkudrinkki – ideoita ja inspiraatiota
Haluatko valmistaa helpot alkudrinkit, jotka tekevät vaikutuksen? Juomavinkki.fi sivustolta löydät monia raikkaita ja yksinkertaisia reseptejä, jotka eivät vaadi pitkää valmistelua. Tässä muutamia ideoita:
- Lillet Spritzer: Tämä raikas ja elegantti, mansikoilla ja kurkkuviipaleilla koristeltu, aperitiividrinkki on täydellinen kesäjuhliin.
- Cava mansikoilla: Yhdistä kylmä Cava mansikkalikööriin ja tuoreisiin mansikoihin. Helppo, nopea ja takuuvarma aperitiividrinkki!
Aperitiivien tausta
Aperitiivi on kaikessa yksinkertaisuudessaan ennen ruokailua nautittava juoma, jonka ajatellaan lisäävän ruokahalua. Aperitiivit syntyivät Italiassa 1700-luvulla ja aperitiividrinkkien nauttiminen on yhä italialaisten syvästi rakastama rituaali. Varsinkin Italiassa aperitiivien kanssa tarjotaan usein pientä purtavaa, kuten pähkinöitä tai oliiveja. Nykyisin aperitiivien nauttiminen on levinnyt tavaksi ympäri maailmaa.
Aperitiivi-sana tulee latinan sanasta aperire, joka tarkoittaa “avata”. Ajatuksena on ollut, että aperitiivi “avaa” ruokahalun ja valmistelee kehoa aterialle. Tämän takia monet aperitiividrinkit ovat kevyen katkeroisia – pieni katkeruus nimittäin stimuloi syljen ja ruoansulatusnesteiden eritystä.