Perrier-Jouët Blason Rosé
Perrier-Jouët Blason Rosé
Kuvaus
water_drop Erittäin kuiva, hapokas, vadelmainen, metsämansikkainen, sitruksinen, mineraalinen, elegantti, tasapainoinen
oxygen_saturation Intensiivinen, jossa kypsiä punaisia ja mustia hedelmiä, mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa, granaatiiomenaa
Kuvaus
Perrier-Jouët Blason Rosé – monipuolinen gourmet-samppanja
Perrier-Jouët Blason Rosé on huippusamppanjatalon roseesamppanja. Sen intensiivinen maku sopii monipuolisesti erilaisille ruuille, ja on myös kauniin värinsä ansiosta erinomainen juhlajuoma – joko maljana tai läpi koko juhlien, myös ruokien seurana.
Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Perrier-Jouêt Blason Rosé palkittiin Samppanjat-sarjassa kunniamaininnalla.
Samppanjan valmistuksesta
Perrier-Jouëtin Blason Rosé syntyi vuonna 1955 ja löysi heti tiensä Ranskan parhaimpien ravintoloiden viinilistoille. Tämä runsaan moniulotteinen, elegantti viinintekijänsä taidonnäyte on parhaimmillaan yhdistettynä erilaisten ruokien kanssa alkupaloista jälkiruokiin. Chardonnayn kukkaisuus, Pinot Meunierin täyteläisyys ja Pinot Noirin voima ja rakenne tekevät tästä samppanjasta täydellisen gourmet-samppanjan. Intensiiviset kypsien marjojen aromit yhdistyvät eloisaan ja täyteläiseen suutuntumaan täydentäen tämän herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen.
Perrier-Jouëtin Blason Rosén rypäleet kerätään parhailta palstoilta AC Champagnen alueelta. Sekoituksessa on 50% Pinot Noiria, 25%, Chardonnayta ja 25% Pinot Meunieria, tämän lisäksi viiniin on käytetty noin 15% edellisten vuosikertojen reserve-viinejä. Ensin viinit käyvät rypäleittäin ensimmäisen alkoholikäymisen sekä malolaktisen käymisen. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, jotta saadaan haluttu cuvée. Seuraavaksi viini pullotetaan ja se käy pullossa toisen alkoholikäymisen muuttuen samppanjaksi. Tämän jälkeen viini kypsyy kellarissa 3 vuotta ja viimeisen vuoden aikana sakka valutetaan pikkuhiljaa pullon kaulaan kallistamalla pulloa alaspäin päivittäin. Kun kellarikypsytys on tullut täyteen ja sakka on saatu korkin päähän, sakka poistetaan ja viiniin lisätään dosage, eli 8-10 g sokeriliuosta tuomaan viinin omat aromit esille. Lopuksi on jäljellä korkitus, etikettien laitto ja laatusamppanja on valmis myyntiin.
Prosentti | 12% |
Maa | Ranska |
Alue | AC Champagne |
Tuote | Samppanja |
Rypäleet | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Tuottaja | Champagne Perrier Jouët |
Varasto | Ravintolat |
Artikkelin numero | 608065 |
EAN-numero | 3113880105318 |