Resepti

Dry Martini

A dry martini Created by AI. Edited by Pernod Ricard Sweden

Klassinen Martini - resepti on ajaton valinta, joka huokuu eleganssia ja tyyliä. Martini on juoma, joka ei koskaan mene muodista, ja se on täydellinen niin seurusteluun kuin ruokajuomaksi.

grocery 3 ainesosat

person Aloittelija

Ainesosat

  • 5 cl Gini
  • 1-2 kuivaa vermuttia
  • Oliivi tai sitruunankuorisuikale
A dry martini Created by AI. Edited by Pernod Ricard Sweden
Menetelmä

Ainesosat

  • 5 cl Gini
  • 1-2 kuivaa vermuttia
  • Oliivi tai sitruunankuorisuikale

Vaihe 1

Pidä tarjoilulasi pakkasessa ennen drinkin valmistusta, jotta se säilyttää juoman kylmänä pidempään.

Vaihe 2

Mittaa lasiin gini ja kuiva vermutti.

Vaihe 3

Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä juomaa noin 20-30 sekuntia, kunnes juoman maku on tasapainoinen ja alkoholin terävyys pehmentynyt.

Vaihe 4

Lisää lopuksi oliivi tai sitruunankuorisuikale.

Vaihe 1

Pidä tarjoilulasi pakkasessa ennen drinkin valmistusta, jotta se säilyttää juoman kylmänä pidempään.

Vaihe 2

Mittaa lasiin gini ja kuiva vermutti.

Vaihe 3

Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä juomaa noin 20-30 sekuntia, kunnes juoman maku on tasapainoinen ja alkoholin terävyys pehmentynyt.

Vaihe 4

Lisää lopuksi oliivi tai sitruunankuorisuikale.

Historia

Martinin alkuperä ei ole tiedossa, mutta ginistä ja vermutista on sekoitettu juomia ainakin 1800-luvulta lähtien. Tämä Mad Men -sarjassakin usein vilahdellut juoma oli erityisen suosittu 1950- ja 1960-luvuilla.

Millainen gini?

Giniksi kannattaa valita sitruksinen ja raikas London Dry -gini, jossa on kevyt katajanmarjan ja sitruunan kuoren maku. 

Millainen lasi?

Klassinen Martini tarjoillaan yleensä V-mallisesta Martini-lasista, joka tunnetaan myös nimellä coupe- tai coupette-lasi. Lasin vetoisuuden olisi hyvä olla noin 10 cl.