Resepti
Dry Martini

Klassinen Martini - resepti on ajaton valinta, joka huokuu eleganssia ja tyyliä. Martini on juoma, joka ei koskaan mene muodista, ja se on täydellinen niin seurusteluun kuin ruokajuomaksi.
grocery 3 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 5 cl Gini
- 1-2 kuivaa vermuttia
- Oliivi tai sitruunankuorisuikale

Menetelmä
Ainesosat
- 5 cl Gini
- 1-2 kuivaa vermuttia
- Oliivi tai sitruunankuorisuikale
Vaihe 1
Pidä tarjoilulasi pakkasessa ennen drinkin valmistusta, jotta se säilyttää juoman kylmänä pidempään.
Vaihe 2
Mittaa lasiin gini ja kuiva vermutti.
Vaihe 3
Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä juomaa noin 20-30 sekuntia, kunnes juoman maku on tasapainoinen ja alkoholin terävyys pehmentynyt.
Vaihe 4
Lisää lopuksi oliivi tai sitruunankuorisuikale.
Vaihe 1
Pidä tarjoilulasi pakkasessa ennen drinkin valmistusta, jotta se säilyttää juoman kylmänä pidempään.
Vaihe 2
Mittaa lasiin gini ja kuiva vermutti.
Vaihe 3
Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä juomaa noin 20-30 sekuntia, kunnes juoman maku on tasapainoinen ja alkoholin terävyys pehmentynyt.
Vaihe 4
Lisää lopuksi oliivi tai sitruunankuorisuikale.
Historia
Martinin alkuperä ei ole tiedossa, mutta ginistä ja vermutista on sekoitettu juomia ainakin 1800-luvulta lähtien. Tämä Mad Men -sarjassakin usein vilahdellut juoma oli erityisen suosittu 1950- ja 1960-luvuilla.
Millainen gini?
Giniksi kannattaa valita sitruksinen ja raikas London Dry -gini, jossa on kevyt katajanmarjan ja sitruunan kuoren maku.
Millainen lasi?
Klassinen Martini tarjoillaan yleensä V-mallisesta Martini-lasista, joka tunnetaan myös nimellä coupe- tai coupette-lasi. Lasin vetoisuuden olisi hyvä olla noin 10 cl.