Resepti
Negroni
Negroni on ikoninen italialainen cocktail, joka tunnetaan ympäri maailman. Sen suosio piilee yksinkertaisissa raaka-aineissa ja intensiivisessä makuyhdistelmässä, joka hurmaa cocktailin ystävät yhä uudelleen.
grocery 5 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 2 cl Gini
- 2 cl Makea vermutti
- 2 cl Katkero
- Appelsiiniviipale
- Jääpaloja
Menetelmä
Ainesosat
- 2 cl Gini
- 2 cl Makea vermutti
- 2 cl Katkero
- Appelsiiniviipale
- Jääpaloja
Vaihe 1
Kaada lasiin gini, makea vermutti ja katkero.
Vaihe 2
Täytä lasi jäillä ja sekoita juomaa 15-30 sekuntia, kunnes maku tasoittuu.
Vaihe 3
Koristele appelsiinisiivulla tai kuorisuikaleella.
Vaihe 1
Kaada lasiin gini, makea vermutti ja katkero.
Vaihe 2
Täytä lasi jäillä ja sekoita juomaa 15-30 sekuntia, kunnes maku tasoittuu.
Vaihe 3
Koristele appelsiinisiivulla tai kuorisuikaleella.
Historia
Vuonna 1919 kreivi Camillo Negroni pyysi firenzeläisessä baarissa Americanon, mutta ginillä terästettynä – näin syntyi legendaarinen juoma, josta tuli nopeasti kreivin suosikki.
Millainen alkoholi Negroniin?
Negronissa makean vermutin ja katkeron tasapaino on kaiken perusta. Valitse laadukas vermutti, kuten vermouth rosso, ja yhdistä se kuivaan giniin, esimerkiksi klassiseen London Dry -tyyppiseen giniin. Punaisen katkerojuoman valinnassa voit kokeilla esimerkiksi kotimaista Carilloa, jonka makumaailma korostaa puolukan ja karpalon sävyjä.
Millainen lasi?
Negroni tarjoillaan perinteisesti jäillä täytetystä on the rocks -lasista. Jos haluat juoda sen ilman jäitä, käytä viilennettyä coupe-lasia ja siivilöi juoma lasiin.
Vinkki!
Jos valmistat useamman Negronin kerralla, käytä sekoituslasia, johon mahtuu reilusti jäitä. Jäiden määrän tulee olla riittävä, jotta juomiin sulaa oikea määrä vettä ja niiden mausta muodostuu tasalaatuinen. Jäitä tulisi olla sen verran, että ne pakkautuvat tiiviisti.