Resepti

Espresso Martini

Espresso-Martini-Created by AI. Edited by Pernod Ricard Sweden

Espresso Martini on yksi maailman suosituimmista cocktaileista, yhdistäen espresson ja Kahlúan rikkaat maut. Tämä klassinen kahvicocktail on täydellinen valinta niin baarissa kuin kotibaarissakin. Alta löydät täydellisen Espresso Martini -ohjeen.

grocery 4 ainesosat

person Keskitaso

Ainesosat

  • 3 cl Kahlúa
  • 3 cl Vodka
  • Tuore Espresso
  • Jäitä
Espresso-Martini-Created by AI. Edited by Pernod Ricard Sweden
Menetelmä

Ainesosat

  • 3 cl Kahlúa
  • 3 cl Vodka
  • Tuore Espresso
  • Jäitä

Vaihe 1

Valmista espresso ja anna sen jäähtyä viileäksi. 

Vaihe 2

Mittaa jäillä täytettyyn shakeriin Kahlúa, vodka ja jäähtynyt espresso.

Kahlúa Coffee Liqueur

Vaihe 3

Ravista juomaa voimakkaasti 15–20 sekuntia.

Vaihe 4

Siivilöi juoma ilman jäitä jalalliseen cocktail -lasiin.

Vaihe 5

 Koristele muutamalla kahvipavulla.

Vaihe 1

Valmista espresso ja anna sen jäähtyä viileäksi. 

Vaihe 2

Mittaa jäillä täytettyyn shakeriin Kahlúa, vodka ja jäähtynyt espresso.

Vaihe 3

Ravista juomaa voimakkaasti 15–20 sekuntia.

Vaihe 4

Siivilöi juoma ilman jäitä jalalliseen cocktail -lasiin.

Vaihe 5

 Koristele muutamalla kahvipavulla.

Kahlúa Coffee Liqueur

Historia

Espresso Martini saavutti suosionsa 1980-luvulla, kun vodka-pohjaiset juomat olivat trendikkäitä ja kahvidrinkit harvinaisia baarien listoilla. Drinkin kehitti Dick Bradsell vuonna 1983 Lontoossa, kun naisasiakas pyysi drinkkiä, joka “herättäisi ja juovuttaisi hänet”. Bradsellin baaritiskin vieressä sattui olemaan espressokone, joten hän yhdisti vodkan, espresson ja kahviliköörin. Alun perin drinkkiä kutsuttiin Vodka Espressoksi, mutta myöhemmin se nimettiin Espresso Martiniksi. Drinkillä ei itse asiassa ole mitään tekemistä perinteisten Martinien kanssa – 1980-luvulla oli vain tapana kutsua kaikkia martini-lasissa tarjoiltavia juomia Martineiksi.

Espresso Martinille tyypillinen paksu, kermainen vaahto syntyy nimenomaan tuoreen espresson cremasta, jota ei voi korvata suodatinkahvilla tai pressopannukahvilla. Espresson tulisi olla vasta valmistettua ja kuumaa, sillä crema laskeutuu nopeasti kahvin jäähtyessä. Käytä laadukkaita suuria jääkuutioita, jotta drinkki saadaan kylmäksi kuumasta espressosta huolimatta. Kunnollisia jääpaloja löytyy kauppojen pakasteosastoilta tai voit myös kysyä niitä paikallisesta baarista. Espresso Martini koristellaan perinteisesti kolmella kahvipavulla, jotka symboloivat Italiassa terveyttä, vaurautta ja onnellisuutta.

Millainen alkoholi?

Espresso Martini saa selkärankansa vodkasta ja kahvilikööristä. Kahlúa oli mukana jo Bradsellin alkuperäisessä reseptissä, ja se onkin täydellinen valinta vodkan pariksi Espresso Martiniin.

Kahvin merkitys

Käytä tuoreita kahvipapuja tai espressoa parhaan maun saavuttamiseksi. Erilaiset kahvilajikkeet tuovat erilaisia vivahteita drinkkiin.

Millainen lasi?

Alun perin Espresso Martini tarjoiltiin V-mallisesta martinilasista, mutta nykyään sirompi coupe- tai coupette-lasi on yleistynyt. Lasi kannattaa jäähdyttää etukäteen pakkasessa, jotta drinkki pysyy kylmänä.

Vinkki!

Ravistus vaikuttaa vaahdon määrään, joten tee tämä huolella. Shakerin sijasta voit käyttää myös shaker-tyylistä juomapulloa tai vaikka hillopurkkia.