Resepti

Gin Fizz

Gin Fizz

Gin Fizz on klassinen ja raikas drinkki, joka sopii täydellisesti nautittavaksi niin kesähelteillä kuin talven juhlissakin. Tämä ginipohjainen drinkki yhdistelee sitruunan kirpeyttä vaahdotetun kanamunan valkuaisen pehmeään koostumukseen. Gin Fizz -drinkki on helppo valmistaa ja sen kupliva kipakkuus tekee siitä vastustamattoman herkullisen. Tutustu Gin Fizz -reseptiin ja opettele valmistamaan tämä klassinen drinkki!

timer 10 minuuttia

grocery 8 ainesosat

person Aloittelija

Ainesosat

  • 4 cl giniä
  • 3 cl sitruunamehua
  • 2 cl sokerisiirappia
  • 1 cl kananmunan valkuaista
  • Soodavettä
  • Sitruunaviipale
  • Mintunlehtiä
  • Jääpaloja
Gin Fizz
Menetelmä

Ainesosat

  • 4 cl giniä
  • 3 cl sitruunamehua
  • 2 cl sokerisiirappia
  • 1 cl kananmunan valkuaista
  • Soodavettä
  • Sitruunaviipale
  • Mintunlehtiä
  • Jääpaloja

Vaihe 1

Laita shakeriin giniä, sitruunamehua, sokerisiirappia ja kananmunan valkuaista.

Vaihe 2

Ravista ilman jäitä (dry shake).

Vaihe 3

Lisää jääpalat shakeriin ja ravista uudelleen.

Vaihe 4

Siivilöi juoma coupe-lasiin.

Vaihe 5

Täytä lasi soodavedellä.

Vaihe 6

Koristele sitruunaviipaleella ja mintunlehdillä.

Vaihe 1

Laita shakeriin giniä, sitruunamehua, sokerisiirappia ja kananmunan valkuaista.

Vaihe 2

Ravista ilman jäitä (dry shake).

Vaihe 3

Lisää jääpalat shakeriin ja ravista uudelleen.

Vaihe 4

Siivilöi juoma coupe-lasiin.

Vaihe 5

Täytä lasi soodavedellä.

Vaihe 6

Koristele sitruunaviipaleella ja mintunlehdillä.

Gin Fizz -drinkin salaisuus on “dry shake”

“Dry shake” tarkoittaa, että juomaa ravistetaan ilman jäitä. Tätä tekniikkaa käytetään usein silloin, kun drinkki sisältää kananmunan valkuaista. Ensin ravistetaan kaikki ainekset ilman jäitä, jotta valkuainen vaahdottuu kunnolla täyteläiseksi, kauniiksi vaahdoksi. Vasta sen jälkeen lisätään jääpalat, jotta drinkki jäähtyy.

Gin Fizzin historia

Gin Fizz on klassinen ginipohjainen drinkki, jolla on yli 100 vuoden historia. Tarina alkaa 1900-luvun alusta, jolloin baarimikko Henry C. Ramos loi sen New Orleansissa. Ajan myötä Gin Fizzistä tuli suosittu cocktail sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Nykyään Gin Fizziä pidetään yhtenä suosituimmista ginipohjaisista drinkeistä, ja sitä on saatavilla baareissa ympäri maailman.

Ramos Gin Fizz ja Sloe Gin Fizz – kaksi tunnettua versiota

Kuten monista muistakin klassisista cocktaileista, Gin Fizzistäkin on kehitetty useita muunnelmia. Näistä tunnetuimmat ovat Ramos Gin Fizz ja Sloe Gin Fizz. Ramos Gin Fiziin lisätään kermaa, mikä tekee siitä kermaisemman kuin perinteinen Gin Fizz. Sloe Gin Fizz puolestaan valmistetaan katajanmarjaginistä, jolla on rikas, hapanimelä maku. Voit valmistaa Sloe Gin Fizin seuraamalla perinteisen Gin Fizin ohjeita, mutta korvaamalla tavallisen ginin katajanmarjaginillä.

Vegaaninen Gin Fizz -drinkki

Perinteinen Gin Fizz sisältää kananmunan valkuaista, mutta sen voi valmistaa myös ilman. Voit tehdä Gin Fizzistä vegaanisen korvaamalla valkuaisen aquafaballa eli säilykekikherneiden liemellä. Aquafaba antaa juomalle vaahtoavan pinnan ilman, että se muuttaa juoman makua.Haluatko kokeilla muita klassisia drinkkejä? Tutustu vaikkapa Negroniin tai Sidecar-drinkkiin!