Resepti

Tom Collins

tom-collins-Created-by-AI.-Edited-by-Pernod-Ricard-Sweden

Tom Collins on raikas ja pirskahteleva cocktail, jonka juuret ulottuvat 1800-luvun Lontooseen.

grocery 5 ainesosat

person Aloittelija

Ainesosat

  • 5 cl giniä
  • 2,5 cl tuoretta sitruunamehua
  • 1,5 cl sokerisiirappia
  • soodavettä
  • Sitruunankuori
tom-collins-Created-by-AI.-Edited-by-Pernod-Ricard-Sweden
Menetelmä

Ainesosat

  • 5 cl giniä
  • 2,5 cl tuoretta sitruunamehua
  • 1,5 cl sokerisiirappia
  • soodavettä
  • Sitruunankuori

Vaihe 1

Purista sitruunamehu ja säästä kuori koristetta varten.

Vaihe 2

Yhdistä gini, sitruunamehu ja sokerisiirappi cocktailshakerissa jäiden kanssa.

Vaihe 3

Siivilöi juoma lasiin ja lisää soodavesi. Sekoita kevyesti.

Vaihe 4

Koristele sitruunankuorella.

Vaihe 1

Purista sitruunamehu ja säästä kuori koristetta varten.

Vaihe 2

Yhdistä gini, sitruunamehu ja sokerisiirappi cocktailshakerissa jäiden kanssa.

Vaihe 3

Siivilöi juoma lasiin ja lisää soodavesi. Sekoita kevyesti.

Vaihe 4

Koristele sitruunankuorella.

Historia

Baarimestari John Collins päätti nimetä giniä, sitruunaa, sokeria ja soodaa sisältävän juoman itsensä mukaan. Vaikka John Collins toi drinkin tunnetuksi, sen todellinen kehittäjä lienee amerikkalainen Stephen Price, joka työskenteli myös baarimestarina Lontoossa samoihin aikoihin.

Tom Collinsin voi myös rakentaa suoraan lasiin, jos haluat päästä helpommalla. Vaikka lopputulos ei ole yhtä kuohkea  kuin ravistettuna, juoman maut säilyvät silti tasapainoisina ja raikkaina.

Millainen gini?

Giniksi kannattaa valita sitruksinen ja raikas London Dry -gini, jossa on kevyt katajanmarjan ja sitruunan kuoren maku. 

Millainen lasi?

Tom Collins tarjoillaan nimikkolasissaan, joka on 2,5–3,5 desilitran tasalieriöinen collins-lasi, ja se sopii täydellisesti pidennettyjen drinkkien tarjoiluun.

Vinkki!

Sokerisiirappia on helppo tehdä kotona. Yhdistä 2 osaa sokeria ja 1 osa kiehuvaa vettä, ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Säilytä jääkaapissa myöhempiä käyttöjä varten.