Elegantit tärpit uudenvuoden kuohuviksi

Elegantit kuohuviinit ja samppanjat uudenvuoden juhliin.
15.12.2022

Uusivuosi on vapun ohella toinen vuoden suurimmista skumppajuhlista. Kokosimme muutaman suosituksen oivallisisksi maljajuomiksi vuoden 2023 vastaanottamiseen.

Tyylikäs valinta uudenvuodenjuhliin juhliin on ranskalainen Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut. Tämä 100-prosenttisesti pinot noir -rypäleestä valmistettu crémant on maultaan kuiva, hedelmäinen, elegantti ja hennon paahteinen. Se sopii erityisesti aperitiiviksi tai kala- ja äyriäisruokien kumppanina, sekä sushille ja sashimille.

Myös rentoihin uudenvuoden juhliin kannattaa valita laatu kuohuva. Espanjalainen Campo Viejo Cava Brut Reserva on perinteisellä menetelmällä tehty cava, jossa on hienostuneet kuplat. Sen maku on hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen ja kukkainen. Erinomainen valinta erittäin kuivan kuohuviinin ystävälle sekä rentojen uudenvuoden sormisyötävien seuraan. 

Samppanja ei ole klassikko turhaan

Uusi vuosi on oiva syy juhlistaa hieman hienommin ja varata pöytään oikeaa samppanjaa.

G.H. Mumm on yksi maailman tunnetuimmista samppanjataloista, ja erityisen hyvin maljajuomaksi sopii talon tunnetuin samppanja G.H. Mumm Cordon Rouge Brut. Sen runsas hapokkuus taittaa hyvin myös kermaisia kastikkeita tai voissa paistettuja blinejä, jotka ovat monessa suomalaiskodissa klassinen uudenvuodenpöydän tarjottava.

Elegantti Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja on loistava valinta hedelmäisen samppanjan ystävälle. Tämä elegantti ranskalainen kuplii hienostuneesti alkumaljana lasissa ja sen maku on ihanan raikas ja kukkainen. Tyylikäs valinta uudenvuoden vastaanottoon sekä juomaksi läpi aterian. Samppanja myydään upeassa ekologisessa pakkauksessa, joten se on myös tyylikäs tuliainen illan isäntäväelle. 

Hieman makeampien samppanjoiden ystäville suosittelemme laseihin puolikuivaa G.H. MUMM Demi-Sec -samppanjaa. Se on elegantti juhlajuoma, jota samppanjatalo on valmistanut jo 1820-luvulta lähtien. Erinomainen valinta myös uudenvuoden makeampien herkkujen seuraan. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!