Elegantit tärpit uudenvuoden kuohuviksi

Perrier-Jouët Grand Brut sekä Gisselbrecht Crémant d'Alsace sopivat uudenvuodenjuhliin.
08.12.2023

Uusivuosi on vapun ohella toinen vuoden suurimmista skumppajuhlista. Kokosimme muutaman suosituksen oivallisisksi maljajuomiksi vuoden 2023 vastaanottamiseen.

Samppanja ei ole klassikko turhaan

Uusi vuosi jos mikä on oiva syy poksauttaa vähän fiinimmin! Elegantti Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja on loistava valinta hedelmäisen samppanjan ystävälle.  Tämä kuiva ja hennon paahteinen ranskalainen kuplii hienostuneesti alkumaljana lasissa ja sen maussa on muun muassa sitruksia, valkoherukkaa ja yrttejä. Tyylikäs valinta uudenvuoden vastaanottoon sekä juomaksi läpi aterian. Samppanja myydään upeassa ekologisessa lahjapakkauksessa, joten se on myös tyylikäs tuliainen illan isäntäväelle. 

Samppanja on valittu Viinilehden Vuoden Samppanja 2023 hopeamitalistiksi, ja Viinilehti luonnehtii sitä tyylikkääksi huippuviiniksi. 

Alkoissa on saatavilla myös Perrier-Jouët Belle Epoque -vuosikertasamppanjaa, jota valmistetaan vain parhaina viinisatovuosina: vuonna 1960 lanseerattua samppanjaa on tähän mennessä valmistettu alle 30 vuosikertaa. Art-Nouveau -lasimestari Émile Gallén suunnitteli Perrier-Jouëtille Belle Epoquen ikonista pulloa koristavat emlaoidut anemonet jo vuonna 1902. Nyt Alkon hyllyitä löytyvät pullot ovat 2014 vuosikertaa. Vuoden vaihtuessa voit siis skoolata 10 vuotta täyttävällä samppanjalla.

Maljajuomaksi sopii myös G.H.MUMM -samppanjatalon tunnetuin samppanja G.H. Mumm Cordon Rouge Brut. Sen runsas hapokkuus taittaa hyvin myös kermaisia kastikkeita tai voissa paistettuja blinejä, jotka ovat monessa suomalaiskodissa klassinen uudenvuodenpöydän tarjottava.

Rennonpi uusivuosi ansaitsee myös kuohuvaa

Ranska tuottaa upeita kuohuvia Champagnen ulkopuolellakin. Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut, 100-prosenttisesti pinot noir -rypäleestä valmistettu crémant, on maultaan kuiva, hedelmäinen, elegantti ja hennon paahteinen. Se sopii erityisesti aperitiiviksi tai kala- ja äyriäisruokien kumppanina, sekä sushille ja sashimille.

Myös rentoihin uudenvuoden juhliin kannattaa valita laatukuohuva. Espanjalainen Campo Viejo Cava Brut Reserva on perinteisellä menetelmällä tehty cava, jossa on hienostuneet kuplat. Sen maku on hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen ja kukkainen. Erinomainen valinta erittäin kuivan kuohuviinin ystävälle sekä rentojen uudenvuoden sormisyötävien seuraan. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!