Kesän parhaat drinkkivinkit

Kahlúan ohjeet helppoihin drinkkeihin.
10.07.2021

Kahlúa on kesäjuhliesi tähti

Kahviliköörien klassikko Kahlúa on kuin kotonaan erilaisissa tilaisuuksissa ja kokoontumisissa, eivätkä kesäjuhlat muodosta poikkeusta. Aromikas ja herkullinen likööri sopii erinomaisesti erilaisiin drinkkeihin ja booleihin, antaen luonteikkaana juomana niille maukkaan säväyksen. Drinkkien tekeminen on myös yllättävän helppoa ja samalla se myös hauska ohjelmanumero kesän kaikissa juhlissa.

Tarjoile Kahlúa-pohjainen alkudrinkki tai loihdi drinkkibaarista kesäillanistujaisten hauska ohjelmanumero. Kahlúa taipuu sulavasti kaikkeen tähän ja nyt kerromme miten. Drinkkiohjeidemme ja Kahlúan saattelemana kesäjuhlasi maistuvat todella hyvälle.

Hellepäivän drinkki- ja boolivinkki

Kahlúa Cold Brew on täydellinen kuuman kesäpäivän drinkki ja hellepäivän illan booli. Kun teet kylmäuutetun kahvin jo edellisenä päivänä, on drinkki helppo ja nopea valmistaa juuri ennen tarjoilua.

Tarvitset drinkkiin
4 cl Kahlúa
12 cl Kylmäuutettu kahvi
Sitruuna
Mintun lehtiä

Tarjoile Kahlúa Cold Brew purkista tai suuresta lasista. Täytä purkki ensin jäillä ja muutamalla sitruunakiekolla. Lisää Kahlúa-kahvilikööri ja sen jälkeen kaada päälle kylmäuutettu kahvi. Koristele tuoreilla mintun lehdillä. Kesäjuhlien hitti on valmis nautittavaksi. 

Haluatko ratsastaa trendin harjalla?

Cold Brew eli kylmäuutettu kahvi on kasvattanut suosiotaan jo muutaman vuoden ajan ja on löytänyt tiensä myös drinkkeihin. Yhdessä Kahlúan ja tonic-veden tai vaihtoehtoisesti soodan kanssa tällä drinkkireseptillä valmistat raikkaan tervetulodrinkin kesäjuhliisi.

Tarvitset
4 cl Kahlúa 
4 cl Kylmäuutettu kahvi
12 cl Tonic tai 12 cl Sooda
Tuore sitruuna tai appelsiini
Jäitä

Drinkin voit valmistaa rennosti vaikkapa hauskaan purkkiin tai isoon lasiin. Täytä purkki jääkuutioilla, lisää Kahlúa-kahvilikööri, kylmäuutettu kahvi ja valitsemasi pidentäjä. Koristele sitruuna- tai appelsiinikiekoilla. 

Vinkki: Kylmäuutettu kahvi on pehmeä ja kylmä juoma, joka valmistetaan uuttamalla vastajauhettua kahvia kylmässä vedessä 12–14 tunnin ajan. Prosessissa aika korvaa lämmön ja Cold Brew -kylmäuutosprosessilla valmistettu kahvi itsessään on pehmeä, matalahappoinen ja luontaisen makea. Kylmäuutettu kahvi kannattaa laittaa tekeytymään jääkaappiin aikaisin aamulla tai jo edellisenä iltana. 

Päätä tai aloita ilta sivistyneesti kahvicocktaililla

Espresso Martini on yksi maailman suosituimmista cocktaileista ja tyylikäs alku- tai loppuhuipentuma. Tässä kahvicocktailissa on makua, hienostuneisuutta sekä särmää ja mikä mukavinta, se on helppo ja nopea valmistaa.

Tarvitset
4 cl Kahlúa
4 cl  Vodka
Espresso
3 Kahvipapua
Jäitä

Espresso kannattaa valmistaa jo etukäteen, sillä se lisätään drinkkiin viileänä. Ota shaker tai käytä ravistukseen shakermallista juomapulloa tai vaikkapa hillopurkkia. Lisää shakeriin espresso, Kahlúa ja vodka. Täytä shaker jääkuutioilla. Ravista juomaa voimakkaasti 10–15 sekuntia. Siivilöi valmis juoma cocktail-lasiin ja koristele kolmella kahvipavulla.

Kahlúa Cold Brew Martini -drinkki on muunnos Espresso Martini -cocktailista, jossa et tarvitse espressoa. Valmista samalla tavalla kuin Espresso Martini ja nauti.

Tarvitset
4 cl Kahlúa
4 cl  Vodka
12 cl Kylmäuutettu kahvi
Jäitä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!