Trendikkäät mocktail- ja cocktail-reseptit Kahlúalta

Kahlúa Brewed and Stormy -mocktailresepti
20.07.2021

Laadukkaista raaka-aineista tehty alkoholiton mocktail on mitä mainioin hellepäivän virkistäjä ja grilli-iltojen ilostuttaja. Myös erilaisissa juhlissa on huomaavaista olla tarjolla ainakin yksi alkoholiton vaihtoehto. Ja kuten drinkkibaaristakin, laajemmasssa mocktail-tarjoilussa voi tarjota useampia vaihtoehtoja: raikkaan, makean, hedelmäisen ja lyhyen vaihtoehdon. Isommalle porukalle mocktailit voi tarjota boolina tai kannujuomana, kun kertoo reseptin aineisosat henkilömäärällä. Näyttävät ja kahvipohjaiset mocktailit sekä cocktailit sopivat hienosti myös aterian päättäväksi jälkiruoaksi. 

Tee mocktail laadukkaista raaka-aineista

Mocktail-trendit seuraavat cocktail-trendejä ja käsityöläisyys sekä aitous kuten itsetehdyt mehut, siirapit ja cold brew-kahvi ovat olleet jo jonkin aikaa vahvassa nousussa.

Hyvän mocktailin salaisuus on tasapainoinen pohja ja aidot raaka-aineet. Erilaiset sitrushedelmät, greippi, appelsiini, lime ja sitruuna luovat hyvän pohjan myös mocktaileille. Upeimman makuiset ja näyttävimmät mocktailit saat, kun käytät niihin tuorepuristettuja mehuja, tuoreita yrttejä, aitoja marjoja ja hedelmiä sekä laadukkaita siirappeja.

Välineet mocktailien tekoon

Mocktailit kuten useimmat cocktailitkin syntyvät kotikeittiöstä löytyvillä perustarvikkeilla. Perusvälineiksi tarvitset mitan, shakerin, siivilän, lusikan ja jääpalamuotin. Murskain ja tehosekotin ovat käteviä, kun suosit tuoreita hedelmiä ja marjoja - sillä murskaimella saat irrotettua esimerkiksi mojiton kaltaisiin juomiin hedelmien ja marjojen aidon maun. Shakeria eli ravistinta tarvitaan erityisesti silloin, kun mocktail-reseptissä on siirappia tai kermaa. Sheikkaamalla saat juomaan kuohkeutta ja rakennetta. Jos kotoa ei löydy shakeria, ajaa esimerkiksi urheilujuomapullo saman asian.

Tässä Kahlúan vinkit upeisiin ja näyttäviin mocktaileihin. Kaikkiin resepteihin löytyy myös alkoholipohjainen cocktail-pari.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!