Tyylikkäät valinnat kuohuvaksi kesän juhliin

Vuoden samppanja 2024 Perrier-Jouët Grand Brut ja Campo Viejo Organic Cava Brut juhlistavat kevään juhlakattaukset
30.04.2024

Vapusta käynnistyy toinen vuoden intensiivivimmistä kuplajuomakausista. Kokosimme valikoiman tyylikkäitä valintoja kevään ja kesän juhliin.

Samppanja ei ole klassikko turhaan

Elegantti Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja on loistava valinta hedelmäisen samppanjan ystävälle.  Tämä kuiva ja hennon paahteinen ranskalainen kuplii hienostuneesti alkumaljana lasissa ja sen maussa on muun muassa sitruksia, valkoherukkaa ja yrttejä. Tyylikäs valinta valmistujaisten onnittelumaljoihin sekä juomaksi läpi aterian.

Samppanja valittiin Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa vuoden samppanjaksi, ja se on valittu myös Viinilehden Vuoden Samppanja 2023 hopeamitalistiksi, ja Viinilehti luonnehtii sitä tyylikkääksi huippuviiniksi. 

Alkoissa on saatavilla myös Perrier-Jouët Belle Epoque -vuosikertasamppanjaa, jota valmistetaan vain parhaina viinisatovuosina: vuonna 1960 lanseerattua samppanjaa on tähän mennessä valmistettu alle 30 vuosikertaa. Art-Nouveau -lasimestari Émile Gallén suunnitteli Perrier-Jouëtille Belle Epoquen ikonista pulloa koristavat emaloidut anemonet jo vuonna 1902. Nyt Alkon hyllyitä löytyvät pullot ovat 2014 vuosikertaa. Voit siis skoolata 10 vuotta täyttävällä samppanjalla.

Maljajuomaksi sopii myös G.H.MUMM -samppanjatalon tunnetuin samppanja G.H. Mumm Cordon Rouge Brut. Sen runsas hapokkuus taittaa hyvin myös kermaisia kastikkeita tai voissa paistettuja blinejä, jotka ovat monessa suomalaiskodissa klassinen uudenvuodenpöydän tarjottava.

Rennommat juhlat ansaitsevat myös kuohuvaa

Myös rentoihin juhliin kannattaa valita laatukuohuva. Espanjalainen Campo Viejo Organic Cava Brut Reserva on perinteisellä menetelmällä tehty luomucava, jossa on hienostuneet kuplat. Sen maku on hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen ja kukkainen. Erinomainen valinta erittäin kuivan kuohuviinin ystävälle sekä rentojen sormisyötävien seuraan. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!