Vinkit juhannusjuomiksi

Juhannuksen viini- ja muut juomavinkit
Juhannusta vietetään monin tavoin; mökillä ja kaupungissa, perhepiirissä tai ystävien kesken –  sekä ihan omin päin keskikesästä kaikessa rauhassa nauttien. Juhannukseen kuuluvat myös juotavat herkullisten syötävien kanssa tai maljaa valoisille illoille nostettaessa.
20.05.2021

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

Trendikkäistä Pinot Noir -rypäleistä valmistettu Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on maukasta juotavaa, joka sopii mainiosti juhannuksen ruokaviiniksi tai sellaisenaan nautittavaksi. 

Keskitäyteläinen, runsas ja keskitanniininen sekä kirsikan ja tuoreiden marjojen aromeja henkivä punaviini täydentää etenkin grillatusta vaaleasta lihasta valmistettuja aterioita. Se maistuu hyvin myös savulohen seurassa. Viinin riittoisa kolmen litran hanapakkaus varmistaa, että maljat täyttyvät isommallakin seurueella.

Castillo de Molina Pinot Noirin hienot aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun viinin tarjoilulämpötila on 14–15 astetta. Viini sopii myös vegaaneille. 

Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris & Jacob's Creek Organic Chardonnay

Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris on hedelmäinen ja luonteeltaan pirteä valkoviini ja saanut nimensä valmistusmenetelmästään, jossa käymisen annetaan käynnistyä rypäleiden omien, luonnollisten hiivojen aikaansaamana. Lopputuloksena on puolikuiva viini, jossa paikallistaa sitrusta, päärynää, hunajamelonia, aprikoosia sekä aavistuksen mangoa. Raikas hapokkuus virkistää kokonaisuutta hienosti ja tekee viinistä puhdaspiirteisen. 

Viini sopii nautiskelijoille, sillä pitkä, viipyilevä jälkimaku on tyylikäs, hedelmäinen ja aavistuksen paahteinen. Juuri sellainen, joka sopii täydellisesti keskikesän hämärtyvään iltaan. Ruokaseurana Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris on hyvin moniulotteinen. Se asettuu mainiosti niin alkuruokien, salaattien, pääruokien kuin jälkiruokienkin kanssa siemailtavaksi.

Pirteän hedelmäisen Jacob’s Creek Organic Chardonnayn rypäleet poimitaan luomumenetelmin viljellyiltä viinitarhoilta. Kuivan valkoviinin keltaluumuiset, omenaiset, persikkaiset ja paahteiset aromit yhdessä aromiprofiilia tasapainottavan hapokkuuden kanssa tekevät siitä raikkaan juotavan ja erinomaisesti juhannuksenviettäjien ruokapöytiin asettuvan valkoviinin. 

Jacob’s Creek Organic Chardonnay sopii mainiosti esimerkiksi juhannuksen yöpalalla pikkusuolaisten naposteltavien sekä sekä kala- ja äyriäisherkkujen kanssa nautittavaksi. Se on erinomaista seuraa myös kaupunkijuhannuksen sushiherkuille ja erinomainen suvikumppani sellaisenaan.

9 Lives Inspiring Riesling - kesän mielenkiintoisin uutuus Chilestä

Valkoviiniuutuus Chilestä kannattaa valita osaksi kesän grillihetkiä. Onhan 9 Lives Inspiring Riesling mielenkiintoinen valkoviini, jossa tällä hetkellä vahvassa nosteessa oleva Riesling-rypäle pääsee loistamaan ominaisuuksillaan. Uutuus viini tulee Alkon vakiovalikoimaan arviolta viikolla 27.

Vaalea, oljenkeltainen viiini on kuivan hapokas, raikkaan hedelmäinen ja kukkainen tuttavuus, jossa maistuvat kypsä greippi, keltaluumut, viheromenat sekä yrtit. Kokonaisuudessa aistii myös mineraalisuutta ja kevyttä aprikoosisuutta. Uusi 9 Lives Inspiring Riesling täydentää loistavasti kalamestareiden griiliherkkujen aromit vähäraisvaisesta kalasta äyriäisiin, toimii kanaherkkujen ja grilattujen kasvisten seurassa. Ja maistuu myös sellaisenaan grillin ääressä seurustellessa.

Vivahteikas ja ryhdikäs 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviini kuuluu 9 Lives -sarjaan, jonka kaikki viinit ovat Certified Sustainable Wine of Chile -sertifioituja.

 

Carillo Herbs & Salmiac

Carillo ja salmiakki ovat tuttuja varmasti suurimmalle osalle juhannuksen viettäjiä. Nyt nämä kaksi suomalaista klassikkoa ovat samassa pullossa ja lopputuloksena on maukas yrttilikööri, joka kerää koko ajan uusia ystäviä. 

Jo yli puoli vuosisataa laseihin tiensä löytänyt Carillo on katkero, jolla on luonnetta vaikka muille jakaa. Salmiakista ja lakritsista se sai täydelliset kumppanit, jotka pehmentävät Carillon kipakkaa puraisua ja luovat yhdessä Carillon kanssa mielenkiintoisen ja maistuvan kokonaisuuden. Se varmasti ilahduttaa jokaista, joka haluaa kulauttaa pienen kipakamman vaikkapa juhannusaterian loppukaneetiksi. 

Carillo Herbs & Salmiacia kannattaa kokeilla rohkeasti myös hyvin jäähdytettyjen drinkkien ainesosana.

Nordfors & Friends -siiderit

Suomalainen siideri on luonnollinen valinta keskikesän juhlaan. Nordfors & Friends -siiderit ovat raikkaita ja herkullisia siideritä, jotka maistuvat sellaisenaan mutta myös ruokajuomina. Nordfors & Friends -siiderien tunnusomainen maku tulee tammilastuista, joita lisätään kypsytysvaiheessa juomaan. Se tekee janonsammuttajista luonteikkaita, raikkaita sekä sangen sulavia siidereitä. Niitä siemaillessaan ei voi välttyä viehättävältä tyylikkyyden vaikutelmalta.

Tällä hetkellä Nordfors & Friends tarjoaa janoisille neljää eri makua: Omena-herukka, Tamminen omena, Omena-raparperisiideri sekä Omena-inkivääri. Kaikki Nordfors & Friendsin siiderit sopivat myös vegaanien juhannusjuomaksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!