Uuden vuoden suolaiset ja makeat herkut

Uuden vuoden juhlinta ansaitsee kuplia ja niiden seuraan sopivia suolaisia että makeita herkkuja. Keittiömestari ja Top Chef 2012- voittaja Teemu Laurell on kehittänyt reseptejä, jotka toimivat niin pienen kuin suuremmankin juhlaseurueen tarjoiluina. Simpukat ovat loistava seurusteluruoka, ja popcorn-elämys nousee aivan uudelle tasolle, kun tuunaat ne parmesaanilla ja tryffelillä.

Nämä Teemu Laurellin kehittämät reseptit on suunniteltu varta vasten raikkaan hedelmäisen Zonin Prosecco -kuohuviinin seuraan. Täydellistä kuplivaan uuteen vuoteen!

TRYFFELILLÄ & PARMESAANILLA MAUSTETUT POPCORNIT

100 g popcornia
2 rkl rypsiöljyä
2 tl tryffeliöljyä
1 dl raastettua parmesaania
10 g raastettua kesätryffeliä
suolaa

Valmista popcornit rypsiöljyssä sekä tryffeliöljyssä kattilassa. Mausta suolalla. Raasta päälle tuoretta tryffeliä sekä parmesaania ja tarjoile.

SINISIMPUKAT KOOKOS-KORIANTERILIEMESSÄ

2 pussia sinisimpukoita
4 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia
4 valkosipulin kynttä
2 punttia korianteria
2 punttia persiljaa
4 dl valkoviiniä
4 dl kookosmaitoa

Tarkista, että simpukat elävät kopauttamalla niitä pöytää vasten. Mikäli kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois. Pese simpukat huolellisesti. Pilko sipulit suureen kattilaan ja kuullota hetki oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon simpukat ja kuullota vielä hetki. Lisää tämän jälkeen valkoviini ja kookosmaito.

Keitä simpukoita höyryssä 6–8 minuuttia välillä kattilaa ravistaen, kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, joiden kuori ei ole auennut. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri sekä persilja. Tarjoile heti.

PAAHDETTU KASVISSALAATTI JA LEHTIKAALIPESTO

Lehtikaalipesto

250 g lehtikaalia
100 g pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
2 dl parmesaaniraastetta
1,5 dl oliiviöljyä

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla nopeasti. Kuori valkosipuli ja raasta parmesaani. Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja sekoita ne tasaiseksi pestoksi. Voit halutessasi ohentaa pestoa lisäämällä oliiviöljyä. Varo, ettei seos kuumene liikaa blenderissä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahdettu kasvissalaatti

3 pientä punasipulia
puolikas myskikurpitsa
5-20 nuorta porkkanaa koosta riippuen
5 pientä punajuurta
1 pieni kesäkurpitsa
1 puntti kevätsipulia
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Paloittele kevätsipuli. Kuori myskikurpitsa ja paloittele se sekä kesäkurpitsa noin kymmeneen osaan. Laita kaikki ainekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita hyvin.

Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia. Uunista oton jälkeen pyörittele kasvikset vielä lehtikaalipestossa ja tarjoile.

WHATEVER MAKES YOU HAPPY -TUMMASUKLAAVANUKAS

3 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
250 g tummaa suklaata (väh. 60%)
Hyppysellinen gourmet-suolaa
Koristeeksi, mitä ikinä sinun tekee mieli:
Mustikoita, vadelmia tai mansikoita
Hillottuja marjoja
Pähkinöitä
Paahdettua valkosuklaata

Laita kerma ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä seosta kunnes se on 80-asteista. Käytä apuna lämpömittaria. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa sekä suola. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista.

Laita seos haluamiisi kulhoihin ja laita ne kylmään hyytymään. Anna vanukkaan asettua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.

Teemu Laurell on suunnitellut reseptit sopimaan täydellisesti Zonin Proseccon seurana nautittavaksi. Zonin Prosecco on saatavilla sekä 75 cl että kätevässä 37,5 cl pullossa.

Zonin Prosecco Brut 75 cl
Hinta Alkossa: 12,99 €
Tuotenumero: 939657

Zonin Prosecco Brut 37,5 cl
Hinta Alkossa: 6,29 €
Tuotenumero: 538714

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi