Tyylikäs arjen herkku kahdelle valmistuu pastasta sekä jättiravun pyrstöistä. Viiniksi suosittelemme Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviiniä tai kuivaa Riesling-viiniä.
Tarvitset:
reilu loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 rkl voita
2 makeaa sipulia
4 valkosipulinkynttä
200 g raakoja, kuorittuja jättiravunpyrstöjä
2 dl Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviiniä
½ sitruunan mehu ja kuori
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
parmesan-juustoa
250 g spagettia
Valmistusohje:
- Ota jättikatkaravunpyrstöt sulamaan hyvissä ajoin.
- Aseta sulaneet pyrstöt toviksi vielä kuivumaan talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen neste imeytyy paperiin. Tarkista samalla, että ne ovat perattu huolellisesti ja suoli on poistettu.
- Kuori ja hienonna sipulit pieneksi. Lisää ne paistinpannulle oliiviöljyn ja voinokareen kera. Kuullota sipulit läpikuultaviksi ja pehmeiksi.
- Lisää ravunpyrstöt pannulle, ja paista ne kypsäksi molemmin puolin. Rapujen väri muuttuu kypsyessään kauniin punaiseksi.
- Nosta ravut toviksi syrjään lautaselle odottamaan.
- Keitä spagetti tällä välin reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää pannulle valkoviini, sitruunan mehu ja sen kuori. Anna seoksen poreilla parin minuutin ajan voimakkaasti ja mausta se suolalla sekä mustapippurilla.
- Valuta spagetti ylimääräisestä vedestä ja lisää se pannulle valkoviinikastikkeen joukkoon. Sekoita huolellisesti kauttaaltaan ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
- Viimeistele annos jättikatkaravunpyrstöillä sekä lehtipersiljalla. Raasta pastan pinnalle vielä reilusti parmesan-juustoa.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman