Kun haluat panostaa, tee myös pasta itse. Tuorepastaa on nimittäin helppo valmistaa. Voit tehdä sitä vaikket omistaisikaan pastakonetta, mutta huomattavasti helpommin sopivan ohut ja tasainen lopputulos syntyy pastakoneen avulla.
4 hengelle
Valmistusaika noin 1,5 h
Tarvitset:
4 ¼ dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Siivilöi jauhot pöydälle. Tee jauhoista keko ja muovaa jauhokasan keskelle aukko.
- Vatkaa kanamunat kevyesti rikki. Lisää munat, suola ja öljy jauhokuoppaan.
- Yhdistä taikinan ainekset sormenpäilläsi. Aloita taikinan sekoittaminen jauhokasan keskeltä ja vedä jauhoja laidoilta mukaan vähitellen. Vaivaa taikina kiinteäksi.
- Alusta taikinaa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet toisiinsa. Pastataikinan pitää olla kosteaa, mutta jos se tarttuu sormiin, ripottele pintaan hieman jauhoja.
- Venyttele taikinaa, jotta siitä tulee kimmoisaa. Pidä kiinni taikinan toisesta päästä ja työnnä toista päätä kämmenelläsi. Jatka venyttelyä 10–15 minuuttia. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolella, jotta taikinasta tulee tarpeeksi kimmoisaa.
- Jätä taikina liinan alle lepäämään noin tunniksi.